www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

23 mei 2007

Dieven slaan slag op kermis

door Helmi Mulders en Frank Timmers

Maandag 21 mei 2007 - ZEGGE - De kermis in Zegge is dit lange weekeinde getroffen door vandalisme. Bij de botsauto's, grijpkramen en draaimolen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag stroomkabels gestolen en de eigenaar van de snoepkraam hield het na de eerste kermisdag voor gezien toen hij 's ochtends zijn kraam met lege banden aantrof.

Albert de Caluwť staat al vijftien jaar op de Zegse kermis met zijn grijpkraam: "Zo'n kabel kost 2500 euro en voor de dieven brengt hij hooguit honderd euro op." Hij toont een advertentie 'Oude kabels en metalen te koop'. De prijzen staan per kilo aangegeven. Maar De Caluwť heeft een schoonzoon die kabels verhuurt, dus het probleem is snel verholpen.

Willem van Ginneken en Jac Lips van de organiserende harmonie St. Cecilia laten weten dat de Zeggenaren er niks van gemerkt hebben. Willem: "Maar het was wel eventjes paniek in de tent".

Rinus Kreelekamp uit Bergen Op Zoom, van de botsauto's, staat al twintig jaar op de Zegse kermis. "Hier kan ik met mijn pet niet bij. Om 4 uur 's nachts heb ik het cafť verlaten en ben gaan slapen. Het stelen van de kabels is gebeurd tussen 4.30 uur en 6.00 uur. Gelukkig heb ik verschillende kabels met de ketting vastliggen. Dit zijn koperjagers, voorbereid werk."

In de nachten na de kabeldiefstal heeft de harmonie bewaking ingezet. De kermis is verder rustig verlopen. De politie moest vrijdagavond even komen omdat een zeventienjarige jongen uit Zegge een klap had gekregen bij de botsauto's.

Bron , overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem

Terug