www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

23 mei 2007

Opdelen van kermis enige smet

LOCHEM - De exploitanten van de kermisattracties hebben tijdens de Keidagen in Lochem, doordat de kermis uit elkaar is getrokken, gemiddeld zo'n 35 procent minder klandizie gehad dan wanneer alle attracties bij elkaar op de Grote Markt zouden hebben gestaan.

De kruisbestuiving met de feesttent, de braderie en de andere attracties ontbrak. Dat zegt hun woordvoerder, Hans van Tol. "We gaan ook nog wel met de gemeente rond de tafel zitten om hierover te praten."

Toch, zegt hij, is de opbrengst over de hele linie minder slecht dan aanvankelijk werd verwacht, toen maandagochtend een deel van de kermis hals-over-kop moest verhuizen naar de parkeerplaats aan de Mauritsweg. De gemeente was bevreesd dat anders het verzakkende pand van Boekhandel Lovink nog verder in verval zou raken. "Het publiek liep toch redelijk heen en weer", aldus Van Tol, exploitant van de Spin.

Hij vraagt zich wel af of de gemeente niet tŤ overhaast heeft gehandeld. "De ingreep lijkt me wat overtrokken. Ik kan me in elk geval niet voorstellen dat onze attracties zů veel trillingen veroorzaken dat een pand er door instort. Ik heb zo'n reden ook nog nooit eerder meegemaakt."

Ook Ben Kleinsman, voorzitter van de Stichting Lochem Promotion, noemt het splitsen van de kermis de enige smet op wat verder 'een fantastisch feest' is geweest. "De kracht van de Keidagen is de wisselwerking tussen kermis, feesttent, horeca, straattheater en braderie, gecombineerd met de ambiance van de binnenstad. Met het verplaatsen van een aantal attracties is toch de ziel uit de kermis gehaald." Ook de SPL is gedupeerd door het besluit van de gemeente. "Het heeft van ons heel veel flexibiliteit en improvisatievermogen gevraagd. Maar al met al zijn we wel tevreden over deze 21ste editie. Gelukkig is het weer goed gebleven, maar anders zou het echt desastreus zijn geweest."

Bron , overgenomen met officiŽle toestemming : De Stentor

Terug