www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

25 mei 2007

Zonnige oranjefeesten in Loenen

door Martien Kobussen

LOENEN - Vanuit de verte was de plek van de Loenense Oranjefeesten al te zien.

Hoog torenden de masten van de Bullets Bungee boven de bomen uit. Telkens was de kogel van de populaire kermisattractie te zien die aan het elastiek zo'n zestig meter in de lucht werd geslingerd.

Het driedaagse Loenense feest aan de Groenendaalseweg heette mede dankzij het fraaie voorjaarsweer in alle opzichten geslaagd.

Donderdag was de aftrap met een gratis verloting voor ballontochten. Zes Loenenaren gingen 's avonds de lucht in.

Vrijdag traden 330 Loenense mannen op het schietterrein aan voor vogel- en ballenschieten. De schutters maakten er op het schietterrein aan de Loenerschepersweg weer een gezellig feestje van. Richard Tiemessen (gehuwden) en Mark Waanders (ongehuwden) losten de koningsschoten.

Kinderen kregen 's middags een theatervoorstelling ('Stampot en sprookjesmix') in de tent van Theatergroep Van Santen voorgeschoteld. 's Avonds was er Oranjebal in de feesttent. Loenenaren en oud-Loenenaren vierden kermis met nieuwe moderne attracties maar ook de oude vertrouwde draaimolen met paardjes en auto's. De bungee-jump was steeds uitverkocht. Ouderen keken met ontzag naar de jeugdige durfallen.

Honderdveertien Loenense vrouwen stortten zich zaterdagmorgen op het vogelschieten. Patricia Koopman-Lippmann haalde bij het 328ste schot de hoofdprijs binnen: zij werd tot koningin gedoopt. De vrouwen vierden daarna hun eigen schuttersfeest.

's Middags stonden volgens traditie volksspelen op het programma. Met steltlopen (Suzanne de Meijer liep het hardst), de kruiwagenrace (Lidwien Slief met Gerrit Jansen) en stoelendans (muziekvereniging OLTO speelde, Marion van Ark won). De Loenense Oranjefeesten eindigden met een druk Oranjebal 's avonds in de feesttent.

Bron,overgenomen met officiŽle toestemming : De Stentor

Terug