www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

27 mei 2007

Kermis terug in binnenstad

dinsdag 22 mei - MEPPEL - De kermis is terug in de binnenstad. Momenteel worden de attractie opgebouwd en de kramen ingericht op de Groenmarkt en - de nieuwe locatie- de parkeerplaats aan de Kromme Elleboog. `De terugkeer naar de binnenstad is de redding van de Meppeler kermis geweest. Op Het Vledder konden we het niet bolwerken. In de binnenstad is altijd publiek,‘ zegt organisator Wim Leusink. De Pinksterkermis zwiert en kolkt van 24 tot en met 28 mei. Met twee voor Meppel nieuwe attracties (Fly Simulator en Oud-Hollandse poffertjeskraam), een naar Meppel teruggekeerde exploitant (The Shake) en vele andere attrakties gaat Meppel een spetterende Pinksterkermis tegemoet, vinden Wim Leusink, Willy Seggers en Wim Bosman. De drie exploitanten organiseren al zes jaar eendrachtig de voorjaars- (Pinkster-) en de Zomerkermis.

De opbouw van de kermis in dinsdag al in volle gang. De laatste vrachtwagens en aanhangers rijden het kermisterrein op. Veel attracties zijn al voor de helft opgebouwd en ingericht De autoscooters, Dino Ride, bussenspel, Fotoschietsalon, snackkramen, tal van kans- en vermaakspelen voor jong en oud en kinderattracties zijn vanaf donderdag te vinden op de Kromme Elleboog en Groenmarkt. Het is hier tweehonderd procent vooruitgang,‘‘zegt Leusink tevreden. Op Het Vledder staan de woonwagens en caravans bij een stroompaal en afvoerput. `Lekker rustig en toch niet achteraf. Ook dat is perfect geregeld.‘ Wim Leusink geeft aan dat de contacten met de gemeente opmerkelijk verbeterd zijn en er goede afspraken zijn gemaakt met de ondernemers over de toegankelijkheid van de winkels en horecagelegenheden in de buurt.

De drie organisatoren zijn blij dat de gemeente hun noodkreet heeft opgepakt. `Op het Vledder was het een aflopende zaak. De exploitanten zagen het niet meer zitten op een plek zo buiten de binnenstad. Alleen mensen die boodschappen deden bij de supermarkt wisten dat er kermis was. Blankenstein was al helemaal geen optie. Hier loopt ons publiek. Met de terrasjes open wordt het weer een hartstikke gezellige kermis,‘ belooft Leusink. V

Bron,overgenomen met officiële toestemming : Meppeler Courant

Terug