WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

12 januari 2007

Buurt eist ontruiming kermisterrein

van een medewerker (van de Stentor)

DEN HAAG/APELDOORN - Bewoners van de Malkenschoten en de Oude Apeldoornseweg in Apeldoorn eisen via de Raad van State dat het terrein voor kermisexploitanten in hun buurt ontruimd wordt.

De buren vrezen overlast van transportbewegingen en bedrijfsactiviteiten die het gemeentebestuur van Apeldoorn op het terrein wil toelaten. ‘Momenteel wordt er met een grote kraan gewerkt aan een reuzenrad’, zei hun woordvoerder G. Bremer gisteren bij de hoogste bestuursrechtbank in Den Haag. En dat is volgens de bezwaarmakende buren nog maar het begin.

Het kermisterrein werd verplaatst naar velden van Apeldoornse Boys omdat het vroegere terrein aan de zuidkant van het station opgeofferd moest worden voor de bouw van ROC Aventus. De omwonenden vinden het vreemd dat de gemeente Apeldoorn een zogenoemde artikel 19-procedure heeft gebruikt om het terrein, in afwijking van het geldende bestemmingsplan, met spoed te kunnen aanleggen. Volgens Bremer was dat niet nodig en is het gebruik van de artikel 19-procedure in dit geval in strijd met de wet. De procedure mag alleen gebruikt worden als een bestemmingsplan niet ouder is dan tien jaar, maar dit bestemmingsplan is bijna dertig jaar oud.

Op het terrein zijn inmiddels woonwagens geplaatst. Bedrijfopstallen staan er volgens de gemeente nog niet.

Volgens een eerdere, voorlopige uitspraak van de Raad van State zullen woningen aan de Malkenschoten straks te veel lawaai ondervinden van de kermislui. Gisteren zeiden woordvoerders van de gemeente dat geluidsonderzoek inmiddels heeft aangetoond dat er geen overlast zal zijn. Alleen de woning aan de Malkenschoten 13 loopt risico. Mogelijk komt daar een geluidsscherm. Uitspraak van de Raad van State volgt.

Artikel geplaatst met toestemming van www.destentor.nl

Back