www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

2 juni 2007

Attractieparken zien niets in transferium

APELDOORN - De Koningin Julianatioren en Apenheul zitten niet te wachten op een transferium bij het nieuwe stadion van AGOVV. De suggestie dat die voorziening als oplossing kan dienen voor de parkeerproblematiek op piekdagen, delen ze niet.

Zowel het pretpark als de dierentuin heeft dat aan vertegenwoordigers van het Ordens Massief laten weten.

Bij de Koningin Julianatoren benadrukken de directieleden Erik Dreef en Jeroen Buter dat het park qua parkeervoorziening zelfvoorzienend wil zijn en dat daarvoor op een terrein aan de J.C. Wilslaan wordt teruggevallen. De gedachte van een transferium is al meer dan zeven jaar oud, benadrukken ze, en is inmiddels achterhaald. Met aantallen van tienduizend bezoekers die in anderhalf uur tijd aankomen, werkt een transferium sowieso niet, zeggen ze.

Ook Apenheul-directeur Bert de Boer vindt een transferium op die locatie niet de oplossing voor de parkeerproblemen. Een dure busvoorziening zou moeten worden gecreŽerd voor een overloop van pakweg honderd auto's op hooguit dertig piekdagen. Wachttijden vanuit een transferium zijn bovendien onwenselijk, vindt hij.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : De Stentor

Terug