WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

10 januari 2007

OEL wil kermissen meer elan geven

door Hessel de Ree

Woensdag 10 januari 2007 - ETTEN-LEUR - Er moet een speciaal krantje komen om de zomerkermis van Etten-Leur zowel regionaal als nationaal meer bekendheid te geven. De najaarskermis van Etten-Leur-Noord zou moeten worden uitgebreid met bijvoorbeeld nostalgische attracties om meer bezoekers te trekken.

Dat schrijft Ons Etten-Leur (OEL) in een voorstel aan het college van B en W om de kermissen meer elan te geven. Dat laatste is volgens de politiek partij vooral nodig voor de kleine najaarskermis in Leur, die weinig publieke belangstelling trekt.

OEL-burgerlid Hans Meesters van de commissie Maatschappelijk Zorg vindt beslist niet dat dit evenement mag worden opgedoekt, ofschoon daar volgens hem al wel over is gesproken.

Hij denkt dat meer publiek én exploitanten kunnen worden getrokken door een nostalgische gedeelte aan de huidige kermis toe te voegen. Meesters denkt daarbij aan luchtschommels, een zwanenmolen, behendigheidsspelen, carrousel en een ouderwetse rupsbaan.

Meesters denkt dat zo’n nostalgische kermis met ouderwetse autoscooter en cakewalk ook een goede aanvulling kan zijn op het programma rond de viering van 100 jaar luchtvaart in 2009 in Etten-Leur. Hij denkt dat de ‘combinatie van nostalgie, volkscultuur en technologie’ een aantrekkelijk schouwspel oplevert.

De nostalgische kermis kan wat Meesters betreft apart worden gehouden of aanhaken aan de zomerkermis. Voor die jaarlijkse kermis in het centrum moet er in de ogen van het ONS-lid nog dit jaar een krantje worden uitgebracht, naar voorbeeld van onder meer Roosendaal en Oosterhout.

De gemeente moet dit volgens hem doen in samenwerking met onder meer de kermisexploitanten, het UITpunt Etten-Leur en de VVV.

Meesters denkt dat het uitbrengen van het krantje veel extra bezoekers zal opleveren. „Niet alleen uit Etten-leur, maar ook ver daarbuiten.“ Om de zomerkermis (‘Het grootste gratis toegankelijk evenement in het jaar’) nog meer te promoten, pleit Meesters voor uitbreiding van het programma, bijvoorbeeld met straattheater en een lasershow.

Tevens doet hij de suggestie een traditie in ere te herstellen door het Cloveniersgilde de kermis te laten openen en wil hij weer een kermisvlag hijsen: „Het zal de regionale en landelijke uitstraling van Etten-Leur nog meer cachet geven.“

Artikel geplaatst met toestemming van www.bndestem.nl

Back