www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

5 juni 2007

Kermisvirus van Dario is een echte familiekwaal

Door Gerard Potijk

DEVENTER - De kermis, dat is vermaak en plezier. Maar hoeveel vertier kun je kopen voor 25 euro op de kermis in Deventer? De Stentor trekt de portemonnee om te kijken hoe bezoekers zo'n bedrag besteden. Vandaag: de tienjarige Dario Gulizia.

Hij was bij oma en opa op de Zandweerd, waar Dario tussen de middag altijd een boterham eet. Toen hij in de krant las dat die kandidaten zocht voor een rondje kermis met 25 euro op zak wist hij niet hoe gauw hij zijn moeder moest bellen om hem op te geven. En nu is het zaterdagmiddag en mag Dario als eerste met 25 euro op zak de kermis over.

Aan bravoure geen gebrek bij Dario maar toch: als hij het geld aanpakt geeft hij de biljetten aan moeder Saskia om erop te passen. De kermis is net begonnen, maar de tienjarige weet al precies waar alles staat: hij is al een paar keer met een vriendje wezen kijken. ,,In onze familie zijn we allemaal gek op de kermis'', leggen Dario's oma en opa uit die ook meegaan. Eerst gaat het naar de Super Mouse, waar Dario geluk heeft: de uitbater hoort dat een fotograaf van de krant meegaat en Dario mag voor niks in het karretje. Dat scheelt al weer twee euro. Daarna gaat het naar de Crazy Shake, de Beach Polyp, de Cake Walk, Swing Bob en Booster. Allemaal ritjes voor twee euro. Dario houdt van snel, hard en hoog, oma krijgt geregeld zijn groene petje in de handen gedrukt. De katapult slaat Dario over al mag hij er al wel in: ,,Je moet 1,35 meter zijn. En ik ben al 1,55 meter.''

Van gokken, houdt de tienjarige niet, dan liever met een hijskraan vissen naar een bunny. Na drie pogingen lukt het Dario om een Crazy Frog ('Van m'n playstation. Hij rijdt op een onzichtbare motor') te winnen. Bij het ballen gooien (twee euro) tast opa in de portemonnee voor een extra rondje zodat hij genoeg punten heeft voor het fel begeerde konijn.

Na anderhalf uur swingen en hijsen is er nog vijf euro over. ,,Dat is voor vanavond'', beslist moeder Saskia. ,,Dan gaan we met het hele gezin nóg eens naar de kermis.'' Het loopspookhuis van exploitant Banckaert heeft een restyle gehad.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : De Stentor

Terug