www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

6 juni 2007

Marion en Rachelle zwieren dagen lang

door Angelique Rondhuis

DEVENTER - De kermis, dat is vermaak en plezier. Maar hoeveel vertier kun je kopen voor 25 euro op de kermis in Deventer? De Stentor trekt de portemonnee om te kijken hoe bezoekers zo'n bedrag besteden. Vandaag: de 13 - jarige Rachelle Broekman en de 15 - jarige Marion Koers.

Al dagen zwieren Marion Koers en haar vriendin Rachelle Broekman over de kermis. Elk vrij moment van de dag zijn de meiden er te vinden. De kermiszaterdag hielden ze het zelfs vol van half twee 's middags tot half elf 's avonds. Een extra 25 euro is dan mooi meegenomen, glunderen de meiden.

Met het geld veilig opgeborgen achter een rits, zodat het in de zoveelste attractie niet verloren kan worden, lopen ze in één streep naar het Grote Kerkhof. De Booster is hun favoriet. Het ding met de lange armen naast de Lebuinustoren kost vier euro per keer en dat is best veel als je elke dag naar de kermis wilt.

Rachelle en Marion sparen niet voor de kermis. Meestal kijken ze hun ouders lief aan. "Vijf euro, of een tientje'', geven ze per dag uit. Dan is het keuzes maken. Vandaag hoeft dat niet. Dus als ze met een noodvaart rondgeslingerd zijn in de Booster -'dat geeft zo'n lekker gevoel in je buik'- gaat het op naar de Breakdance.

"Daar gaan we altijd apart in'', zegt Rachelle. Want het is niet stoer om met z'n tweetjes te gaan zitten. Zitten is sowieso niks. Dus staan ze allebei apart in een bakje. De meiden klemmen zich vast met hun voeten en ruggen en met de armen over elkaar worden ze rondgedraaid.

Eenmaal weer naast de Breakdance kijken ze naar hun geld. "Moeten we het nu echt opmaken?'' Anders zouden ze het bewaren, want er komen nog vele kermisdagen. Maar nee, het geld moet nu op. Dus naar de botsauto's op de Brink, eigenlijk de vaste ontmoetingsplek voor de meiden en jongens. Ze hebben een kortingsbonnetje en kopen tien muntjes voor vijf euro. Vervolgens knallen ze samen in het karretje tegen iedereen aan die ze tegenkomen.

Marion wil graag in de nieuwe Crazy Shake, maar Rachelle moet er niet aan denken, dus blijft ze langs de kant. De bijna laatste euro's besteedt Rachelle aan de grijpers in de hoop een beertje te bemachtigen. Tevergeefs. Van het laatste geld kopen ze cola en een suikerspin. Samen, want vanmiddag delen ze bijna alles. "In de Crazy Shake ga ik echt niet'', zegt Rachelle nog een keer.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : De Stentor.

Terug