www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

8 juni 2007

Zorgen over hogere BTW voor kermis

DEVENTER - Deventer gaat het kabinet vragen om af te zien van een verhoging van het BTW - tarief voor kermisattracties. De gemeenteraad neemt een oproep daartoe van de PvdA over.

In het coalitieakkoord heeft het huidige kabinet besloten het BTW-tarief op attracties van 6 naar 19 procent te verhogen. De maatregel is vooral gericht op pretparken. Zij kunnen het lagere 'cultuurtarief' van 6 procent BTW hanteren, terwijl het kabinet een attractiepark ziet als een commerciŽle instelling waarvoor het 19 procents tarief moet gelden.

De verhoging raakt echter ook de rondreizende kermisexploitanten hard. Zij moeten een flink deel van hun inkomsten afdragen. Het verhogen van de prijzen om dit gemis te compenseren is geen optie. In veel gemeenten, zo ook in Deventer, gelden maximale tarieven.

"Dit zou zo maar de laatste Deventer zomerkermis kunnen zijn", zegt PvdA-raadslid Rob de Geest. "Wij zien een kermis als volkscultuur en daarom is het lagere BTW-tarief te rechtvaardigen. Zeker vanuit Deventer moeten wij ons hard maken dat deze maatregel van tafel gaat. Deventer kent een grote kermistraditie. Ook nu genieten weer velen van de kermis. De reizende kermis mag niet verloren gaan."

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : De Stentor

Terug