www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

13 juni 2007

Mensenmassa en massa's aardbeien in Zundert

door Willemijn van Hees

Maandag 11 juni 2007 - ZUNDERT - Aardbeien, maar bovenal mensen waren te zien op de Aardbeienfeesten afgelopen weekend in Zundert.

Duizenden waren op het oogstfeest van de zomerkoninkjes afgekomen en genoten van de braderie, kermis en diverse tentoonstellingen. De Aardbeienfeesten worden al 24 jaar georganiseerd door de Ondernemersvereniging Zundert Centrum en lijken elk jaar weer aan populariteit te winnen. Waar het vorig jaar door de hittegolf met temperaturen van rond de 35 graden een minder druk bezocht jaar was, werd dit jaar de schade kennelijk ingehaald. Burgemeester Leny Poppe-de Looff opende om 13.00 uur eerst de fototentoonstelling van Fotoclub Zundert in de Zaal van Het Wapen van Zundert waar zij tot groot genot van de organisatie kennis van zaken had en een voorliefde bleek te hebben voor de zwart-wit foto's. Om 14.00 uur openden de burgemeester en Aardbeienkoningin Andrea Jochems samen de feesten middels het symbolisch doorknippen van het lint in het bijzijn van Peter Kunst, voorzitter van de Aardbeiencommissie. Voor de burgemeester de eerste keer dat zij de Aardbeienfeesten meemaakte, maar ze was gelijk enorm onder de indruk van het enthousiasme van de ondernemersvereniging en wenste haar dan ook een voorspoedig jaar toe.

Aardbeienkoningin Andrea was al tevreden met het weer, maar gaf ook te kennen nog op een zonnetje te hopen en die wens kwam met name zondag in vervulling. Samen toog het gezelschap over de gezellige braderie waar de burgemeester, haar man en de Aardbeienkoningin spontaan meededen als zij werden uitgedaagd bij de diverse kramen met activiteiten. Zo pakten zij alledrie gelijk de riek ter hand om te gooien op een enorme bull's eye op een hooibaal om het Boerendart te promoten dat weer op zondag 1 juli wordt gehouden op het CLTV-terrein. Bij zaal Victoria aten ze samen met alle senioren van Zundert de door een lokale supermarkt gesponsorde aardbeienvlaaitjes en die smaakten weer heerlijk.

Daarna werd er nog een rondje gedaan over het kermisterrein waar met name de jeugd zich vermaakte dit weekend. In de avonduren waren de diverse cafés zoals altijd afgeladen vol met feestend publiek dat op de diverse optredens was afgekomen en werd het feest voortgezet tot de sluitingstijd. De Aardbeienfeesten zitten er dan wel weer op, maar de kermis blijft nog tot en met dinsdag staan voor de liefhebbers.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : BN/De Stem

Terug