www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

13 juni 2007

Ondernemers zijn kermis Zierikzee zat

door Ton van den Nouweland

ZIERIKZEE - "Het wordt zo langzamerhand tijd je af te vragen of de kermis nog wel in ons stadje past", zegt C. Legemaate, voorzitter van de Zierikzeese ondernemersvereniging Neptunus.

. Meerdink van hotel/grandcafé 't Getij aan het Havenplein zegt veel overlast te hebben gehad van de 'kleine' kermis vorige week. "Zo'n kermis stoot mensen af in plaats van dat ze mensen aantrekt. Ik heb hier vier dagen een dieselaggregaat van de autoscooter voor de deur gehad. Een hoop herrie en stank. Dan ga je niet voor je plezier op een terras zitten."

.Legemaate is bekend met de klacht van Meerdink. Sterker nog: hij heeft er ook nog wat. "Het parkeren, da's een terugkerend probleem. Winkeliers hebben toch auto's nodig. De klant wil het liefst voor de winkeldeur parkeren en de kermis kost gewoon veel parkeerruimte. Verder loopt het park bij elke kermis schade op."

.De kermis moet weg uit het centrum van Zierikzee, vindt Legemaate en hij verwoordt hiermee de unanieme mening van het Neptunusbestuur. Legemaate: "De kermisexploitanten willen groter, mooier en harder. Daar heb ik begrip voor, maar hiermee is de kermis Zierikzee ontgroeid."

.De ondernemersvereniging heeft wel een idee hoe het beter zou kunnen. "Wijs nu ergens op Schouwen-Duiveland eens een terrein aan en laat de kermis daar twee maanden staan. Dan kunnen de exploitanten best veel verdienen. Voor Zierikzee zou je kunnen denken aan een alternatieve kermis, iets nostalgisch met ouderwetse attracties."

.Een plek voor die grote, overlast gevende kermis heeft Legemaate nog niet op het oog. "Maar ik begrijp dat de ondernemers in Renesse wel blij zijn met de kermis." Bedrijventerrein Zuid in Zierikzee of het nieuwe bedrijventerrein aan de Weg naar de Val zijn, wat Legemaate betreft, ook geschikte plaatsen. De gemeenteraad heeft in april vorig jaar wethouder A. Verseput opgedragen binnen drie jaar een plan te maken dat voorziet in verhuizing van de kermissen uit de kernen van Schouwen-Duiveland. In 2002 bleek uit een enquête onder de Zierikzeese ondernemers nog dat de kermis in het centrum mocht blijven.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Provinciale Zeeuwse Courant

Terug