www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

19 januari 2007

Paaskermis elders maar even groot

door MARTIJN UBELS

DEVENTER - Liefhebbers van de Paaskermis konden vorige week al een keer opgelucht ademhalen. Toen werd bekend dat het festijn gewoon doorgaat. Op een andere plek dan normaal, naast sporthal Zandweerd. In de war zitten dat de kermis daar kleiner is dan anders, hoeft ook niet meer: de Paaskermis wordt even groot van opzet als in andere jaren.

De gemeenteraad stemde vorige week in met het voorstel om de kermis voor één keer te verplaatsen naar de parkeerplaats naast de sporthal. Een noodgreep, het nieuwe evenemententerrein aan de Roland Holstlaan is nog niet klaar. Op het vertrouwde terrein op de Platvoet, achter restaurant de Zomertuin, worden huizen gebouwd.

De vrees dat het Zandweerd-terrein een minder grootschalige opzet van de kermis zou toelaten is ongegrond. ‘Die plek is even groot als het oude terrein op de Platvoet’, aldus een woordvoerster.

De verwachting is dat rond Pasen (vanaf 6 april) evenveel exploitanten als voorheen (ongeveer 40) - en ook even grote attracties als vroeger - een plekje zullen vinden naast de sporthal.

Waar de kermis voorheen werd georganiseerd door een particulier, zal vanaf nu de gemeente voor de organisatie tekenen. Het toekomstige evenemententerrein is gemeentelijke grond, vandaar dat de gemeente daaraan de organisatie van de kermis koppelt.

Deventer organiseert al de Zomerkermis op de Brink.

De gemeente rondt binnenkort de periode van gunning - het toekennen van een plekje aan een exploitant - af.

Deventer verwacht dat de Paaskermis op de nieuwe locatie op evenveel interesse zal kunnen rekenen van kermisbazen. Die kermis is traditiegetrouw populair bij kermisexploitanten, omdat het een van de eerste grotere kermissen van het nieuwe seizoen is.

Buurt

Binnenkort zal de buurt rond sporthal Zandweerd geïnformeerd worden over de kermis naast hun deur.

Op één huishouden na zijn de afgelopen tijd tegen dat plan overigens geen bezwaren gekomen.

Om ongemak zoveel te beperken gelden kortere openingstijden, komen er geluidsbegrenzers (apparatuur slaat af bij overschrijding van een bepaald aantal decibelen) en komt er een speciaal telefoonnummer. Op dat nummer kan men snel eventuele overlast melden.

Bron : De Stentor

Back