www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

15 juni 2007

Pakwagens naar Lage Zoom

door Ton van den Nouweland

ZIERIKZEE - De pak- en salonwagens van de exploitanten van de twee kermissen in de Westhoek moeten naar de Lage Zoom in Renesse. De maatregel gaat deze zomer in, zo hebben burgemeester en wethouders de gemeenteraad gisteren laten weten.

De stalling van de kermiswagens is al enkele jaren een probleem. De ondernemersverenigingen van Renesse en Burgh-Haamstede klagen over het verlies van reguliere parkeerterreinen midden in het hoogseizoen. Ze vinden ook dat de stalling van kermiswagens op parkeerterrein Kriekemeet in Haamstede en aan de Oude Moolweg en LaŰne in Renesse het verkeer hindert.

Vorig jaar werd een voorlopige oplossing gevonden door de wagens van Kriekemeet en Moolweg te verhuizen naar het terrein van manege Grol in Renesse. Met ingang van dit jaar kan dat niet meer, omdat door aanleg van nieuwe natuur de gronden van manege Grol kleiner geworden zijn. Bovendien wil het gemeentebestuur de zomerse verkeersstroom door Renesse verbeteren en daarom moeten ook langs de LaŰne de woon- en pakwagens weg.

In de zoektocht naar een goed van de omgeving afgesloten terrein, kwam het gemeentebestuur terecht bij het gedeelte van de Lage Zoom, tegenover het bedrijventerrein van Renesse. Dit terrein is bedoeld voor verblijfsrecreatie, maar blijft in elk geval dit en komend jaar vrij van bebouwing.

Het nieuwe stallingsterrein wordt ingericht met permanente voorzieningen voor water en elektra. In een kostenafweging bleek dit goedkoper dan het elk jaar opnieuw installeren van deze voorzieningen. Temeer daar het niet uitgesloten is dat dit terrein langer dan twee jaar beschikbaar blijft. B en W schrijven dat zij het belangrijk vinden dat er voor de kermissen van Renesse en Burgh-Haamstede een goed overloopterrein beschikbaar is. De kosten die hiermee gemoeid zijn, bedragen 20.000 euro. Omdat de aanleg van het terrein de doorstroming van het verkeer in Renesse bevordert en bovendien de parkeerdruk vermindert, vinden B en W het verantwoord dit geld uit het mobiliteitsfonds te halen. De raad neemt 28 juni een besluit over de kosten. De bedrijven aan de Lage Zoom worden op de hoogte gebracht. De kermis van Renesse is van 27 juli tot en met 1 augustus. Die van Burgh-Haamstede draait van 2 tot en met 4 augustus.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Prociniale Zeeuwse Courant

Terug