www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

17 juni 2007

Officier eist boete tegen oud ijzer-handelaar

ZWOLLE - De 34 - jarige oud ijzerhandelaar J.B. uit Ankeveen bezwoer gisteren de Zwolse politierechter dat hij het 'oud ijzer' dat twee mannen hem aanboden niet had herkend als reuzenrad. Hij beoordeelde het stevige partijtje als resten van een bouwkraan.

Het reuzenrad dat twee jaar geleden op een parkeerplaats in Apeldoorn verdween, werd een dag later aangeboden aan de ijzerhandelaar. Volgens zijn advocaat kon B. toen nog niet weten dat er een reuzenrad was gestolen: de eigenaar van de kermisattractie ontdekte de diefstal zelf pas op 25 mei. B. verhandelde het reuzenrad vrijwel meteen door; een paar dagen later was de partij ijzer verwerkt bij de hoogovens.

B. zelf zei gisteren niet veel op de zitting voor de politierechter. Hij hield vol dat hij had geen enkel moment argwaan koesterde tegen de twee dieven en ook geen aanleiding zag om naar een legitimatiebewijs te vragen.

Dat ging er bij de officier van justitie niet in. Zij eiste 5000 euro boete voor heling, waarvan de helft voorwaardelijk plus een maand cel voorwaardelijk. Overigens zitten de dieven van het reuzenrad (ook verantwoordelijk voor een overval op Schiphol) inmiddels forse celstraffen uit.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : De Stentor

Terug