www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

22 juni 2007

Rondslingeren met tachtig kilometer per uur in kermisattractie Cyber One

Foto Cyber one, G. Spijkers

Door Bart Pals -Woensdag 20 juni 2007 - ETTEN-LEUR - De kermis in Etten- Leur heeft dit jaar zeven attracties erbij. Er staan nu 57 kermisexploitanten met een attractie of kraam.

De meest spectaculaire nieuwe attractie is de Cyber One. Het is een gevaarte van ruim veertig meter hoog. Aan beide uiteinden van een mast is een gondel gemaakt waarin vier personen met de benen los zitten. Zij kunnen even van het uitzicht genieten om vervolgens met een snelheid van tachtig kilometer per uur rondgeslingerd te worden.

Een andere nieuwe attractie, de Swing It, is pas vorige maand uit de fabriek gekomen. Klanten nemen plaats in één van de twee gondels met acht zitplaatsen. Tijdens de rit draaien de twee gondels apart van elkaar rond.

De nieuwe attractie met de meeste g-krachten is de Fun Factory. Bij deze draai-attractie komen vier g-krachten vrij.

Het reuzenrad van zo'n veertig meter hoog keert na tien jaar afwezigheid weer terug op de Etten-Leurse kermis.

Naast de genoemde attracties zijn dit jaar ook nieuw de Skateboard, de Virtual World en de Impact. Voor de kinderen zijn er ook twee nieuwe attracties; de Mini-jet en de bootjesmolen.

De achtbaan en de waterbaan komen dit jaar niet terug. De kermis in Etten-Leur begint vrijdagavond, in plaats van de gebruikelijke zaterdag. Hierdoor duurt de kermis zes dagen, van vrijdag 29 juni tot woensdag 4 juli.

Na de opening op vrijdag loopt de cast van de Belgische musical Suske en Wiske rond op de kermis. Zaterdagmiddag zijn er voor de kinderen enkele clowns.

De zondagochtendmis is vanaf elf uur in de autoscooter. Deze wordt opgedragen door pastor B. van Welzenes met zijn misdienaren Jac Veraart van café Marktzicht en Jac van Dongen van café De Klomp.

Op maandag tussen 13.00 en 15.00 uur is het kermis voor verstandelijk gehandicapten, waarna 's avonds drie NAC-spelers, onder wie Penders en Stam, gesigneerde ballen uitdelen. Op woensdag sluit Mental Theo de kermis af.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : BN/De Stem

G. Spijkers

Terug