www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

24 juni 2007

Hoornse expositie wegens succes verlengd

De twee tentoonstellingen over Hoorn in het Museum van de Twintigste Eeuw worden met ruim twee maanden verlengd. Vanwege de viering van 650 jaar stadsrechten toont het populaire museum een expositie over de feesten van 50 jaar geleden én een expositie over de geschiedenis van een aantal bekende en minder bekende Hoornse bedrijven. Beide tentoonstellingen worden goed bezocht en hoog gewaardeerd en zijn nu nog tot en met 2 september te zien.

Vanwege de viering van 650 jaar stadsrechten in Hoorn toont het Museum van de Twintigste Eeuw twee tentoonstellingen rond dit thema: ”Hoorns Glorie” en ”Hoorn vierde 600 Jaar Stad!”. Voor beide tentoonstellingen wordt geput uit het prachtige foto-archief van persfotograaf Harry Bedijs. Zo zijn er nooit eerder vertoonde foto’s te zien rond de viering van 600 jaar Stad Hoorn, waaronder zelfs kleurenfoto’s. Ook komen oude Hoornse bedrijven tot leven met oude foto’s van personeel, machines en producten. Bedrijven als Stumpel, Schermer, Blokker en Deen, maar ook kleinere bedrijven uit Hoorn’s verleden of ondernemingen die al niet meer bestaan.

Expositiegids al uitverkocht - Ter gelegenheid van de duo-expositie is door het museum een leuk gidsje met veel foto’s uitgebracht maar dit was zo populair dat het inmiddels helemaal is uitverkocht. Vanwege de relatief hoge kosten zit een herdruk er niet in, dus hebben de kopers al een collectors item in huis. Uiteraard kan een ieder nog wel de foto’s bekijken en informatie lezen op de dubbel-expositie in het Museum van de Twintigste Eeuw. Ook kan men afdrukken van de Harry Bedijs-foto’s bestellen bij de Stichting Foto Collectie Bedijs.

Nieuwe expositie over Kermis-historie - Vanaf 1 juli 2007 toont het museum tevens een tentoonstelling over de geschiedenis van het fenomeen kermis. Deze krijgt een plekje in een zaal op de derde verdieping en daarom wordt de verlengde expositie “Hoorn vierde 600 jaar stad” dan getoond op de eerste en tweede verdieping van de voormalige kaaspakhuizen.

25 % korting op entree museum - Beide Hoorn 650-tentoonstellingen komen tot stand dankzij een bijdrage van Stichting Hoorn 650. Deen Supermarkten is hoofdsponsor. Met een kassabon van Deen krijgt men tot en met 2 september 2007 maar liefst 25 % korting op de entree van het museum! Voor meer informatie kijkt u op www.museumhoorn.nl

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Hoorngids

Terug