www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

26 juni 2007

Kermisbond boos : standplaatsen te duur

door Jeannine Hermans

Zaterdag 23 juni 2007 - ROOSENDAAL - De Nederlandse Kermisbond vindt dat het college van burgemeester en wethouders van Roosendaal de kermisexploitanten het vel over de oren haalt. "De gemeenteraad moet dit college maar eens stevig op de vingers tikken", zegt directeur Jan Boots.

Directe aanleiding is het niet doorgaan van de kermis in Heerle en eerder de afgelasting van de kermis in Nispen. "Het college doet alsof we geen belangstelling hebben om naar de dorpen te komen, omdat de kermis daar niet genoeg opbrengt voor ons. Maar zo eenvoudig ligt het niet. De standplaatsen zijn gewoon veel te duur, dat kunnen onze leden niet opbrengen. Kijk, vroeger kon je nog wel eens een leuke stek op de grote kermis in Roosendaal krijgen en dan nam je die mindere opbrengst in de dorpen voor lief. Maar dit college wil gewoon het onderste uit de kan hebben. De prijzen voor de standplaatsen zijn enorm gestegen."

De kermis in Heerle zou worden gehouden van 7 tot 10 juli. Het college stelt de kermisexploitanten aansprakelijk, omdat ze een meerjarig contract hebben met de gemeente Roosendaal. Boots kan er niet mee zitten. Hij stapt naar de raad. "Want niet alleen wij worden gedupeerd, ook de dorpsbewoners. Want het college haalt toch weer een stukje leefbaarheid weg."

Bron : BN/De Stem

Terug