www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

26 juni 2007

Technische storing nekt Vliegende Hollander

KAATSHEUVEL - Een storing in het elektrische circuit was er zondagavond de oorzaak van dat De Vliegende Hollander in de Efteling stil viel. De nieuwe attractie in Kaatsheuvel gaat maandagmiddag weer in bedrijf, aldus een woordvoerder van het pretpark.

De storing deed zich voor bij de lift waar sloepen omhoog worden getakeld voor hun rit over een achtbaan. Drie boten, die elk veertien passagiers kunnen vervoeren, liepen vast in het overdekte gedeelte van de attractie.

Volgens het veiligheidsprotocol werd de brandweer ingeschakeld om de inzittenden uit de bootjes te halen. Ook werd het water uit het overdekte gedeelte gepompt. Niemand raakte gewond en volgens de woordvoerder was er geen gevaar voor de bezoekers die maximaal drie kwartier vast zaten.

Feest - De Vliegende Hollander was na sluitingstijd nog in gebruik, omdat een bedrijf enkele attracties had afgehuurd voor een feest. Daarom moest in plaats van de bedrijfsbrandweer een beroep worden gedaan op de externe brandweer.

De Vliegende Hollander heeft 20 miljoen euro gekost en is een wildwaterbaan in combinatie met een achtbaan. De duurste attractie van De Efteling zou vorige zomer worden geopend. Door aanhoudende storingen in het liftgedeelte en de strenge veiligheidsvoorschriften werd de start verlegd naar de seizoensopening begin april.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming: www.nu.nl

Terug