www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

26 juni 2007

Jongeren dienen initiatiefvoorstel in voor terugkeer kermis

Een groep jongeren dient op donderdag 21 juni een burgerinitiatiefvoorstel in bij de raadscommissie Onderwijs en Welzijn. Ze willen met het voorstel bereiken dat er vanaf 2008 weer kermis is in Spijkenisse. De wens van de groep is een kermis voor jong en oud. Daarmee bedoelen de jongeren dat zowel voor kleine kinderen als de oudere jeugd attracties aanwezig moeten zijn.

Tijdens het Jeugddebat eerder dit jaar gaven de jongeren al te kennen dat ze de kermis missen. Inmiddels hebben zij ruim tweehonderd handtekeningen verzameld ter ondersteuning van het initiatief.

Eerdere burgerinitiatieven : Sinds 2003 is het mogelijk om door middel van een burgerinitiatief, zelf onderwerpen op de agenda van de gemeenteraad te zetten. Inwoners worden zo meer betrokken bij het besturen van de stad. In de Verordening burgerinitiatief staat dat de indiener tenminste 16 jaar moet zijn en minimaal 25 handtekeningen heeft verzameld van inwoners, die ook weer tenminste 16 jaar zijn.

Tot nog toe zijn er twee burgerinitiatieven ingediend, waarvan een de meerderheid van de gemeenteraad heeft gehaald. Dat betrof de aanpak van zwerfvuil in Spijkenisse. Het initiatief dat het niet haalde, ging over de plek van toekomstig jongerencentrum Maaswijk.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming: Gemeente Spijkenisse

Terug