www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

28 juni 2007

Mensen komen Toch wel

Dinsdag 26 juni 2007 - RAAMSDONKSVEER - Het plenst in heel Nederland, dus ook in Raamsdonksveer, waar het kermis is. Na drie dagen regen, spoelen ook op maandagmiddag de kermisvierders van het Heereplein af. Is deze kermis een strop voor de exploitanten?

"Valt best mee", zegt Jan Henskens van de oliebollenkraam. "Kijk, het liefst hebben wij natuurlijk twintig graden en mooi droog weer, maar in dorpen als Raamsdonksveer vieren de mensen nog echt kermis. Ze komen toch wel. Weer of geen weer. Het is natuurlijk wel wat minder, maar dit is geen slecht jaar. Weet je wat erg is? Als het veertig graden is. Dan komt er niemand."

Zijn collega Willem van Dongen staat met zijn gokkraam Jackpot al een jaar of tien op de Veerse kermis. Ook hij heeft geen klachten. "Vorig jaar was pas slecht. Toen hadden we hitte én voetbal. Da's veel erger dan regen."

Van Dongen staat graag in Raamsdonksveer. "Een goeie kermis en de gemeente doet er ook veel aan. Die organiseert extra activiteiten en de pachtprijzen zijn niet zo hoog. Zo kunnen de exploitanten de ritprijzen laag houden." Heel wat anders dan in Oosterhout, vindt hij. "Daar heb ik ook gestaan, maar dat doe ik niet meer."

Bij de botsauto's staan Patricia Leijten en Angelique Möring. Droog onder het afdak van de attractie. "Mijn zoon Stef (8) en Angelique's zoon Mitch (10) zitten in de botsauto's", zegt Patricia. De twee gaan ieder jaar naar de Veerse kermis, al zo lang als ze zich kunnen herinneren. "Maar da's logisch, want wij komen uit Raamsdonksveer. Nu zijn we met de kinderen, maar zaterdagavond zijn we zelf op stap geweest. Altijd gezellig." Van het weer hebben ze geen last. "We gaan toch, maar mooi weer zou wel gezelliger zijn."

Eigenaar Hans van Tol van de Turbo Polyp is minder positief. "Die zware buien kosten je altijd geld, want mijn karretjes staan dan leeg. Ik denk dat het mij vijftien procent in de omzet scheelt", zegt hij. "Het hoort er natuurlijk bij. In deze bedrijfstak ben je afhankelijk van het weer, dat weet je. Maar het valt toch tegen."

Bedrijfsleider André Snijders van café Het HeereHuys staat met een tevreden gezicht onder zijn terrastent. "We hebben een goed weekend achter de rug. Volle bak. Nu is het even rustig, maar vanavond verwachten we dat weer." Ook zijn terras draaide goed, zegt hij. "Die tent is een goeie greep."

Bron, overgenomen met officiële toestemming: Noordhollands Dagblad

Terug