www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

28 juni 2007

Betaalbaarheid is onze grootste kracht

BEST – De kermis in Best komt er weer aan. Overal in het dorp staan de bordjes, zoals ‘kermiswagens naar vak A’, ‘ woonwagens naar vak B’, ‘lege opleggers in de berm’. En vooral ‘verboden te parkeren’. Mensen komen Toch wel

Verschillende attracties zoals de achtbaan staan er al, anderen moeten nog met de opbouw beginnen. „We hebben van meet af aan in overleg met de exploitanten portemonneevriendelijke prijzen afgesproken”, vertelt Michel Kusters, de man achter de kermis. „Die formule heeft gewerkt. Dat was, naast het randprogramma, de reden dat we onlangs de tweede prijs leukste stadsevenement van Nederland 2007 in de wacht hebben gesleept.”

Kinderattracties kosten 70 eurocent. Grote attracties hebben ritprijzen tussen 1 en 1,50 euro en enkele mega-attracties rekenen 1,60 euro. Ook dit jaar staan er tussen de negentig attracties weer enkele spectaculaire primeurs. Zo is De Real Action Show een bloedstollend horroravontuur. De Booster Maxx laat zestien mensen tegelijkertijd op een hoogte van 55 meter de nodige G- krachten ervaren. Ook de negenhonderd vierkante meter wildwaterbaan, Nederlands mooiste reuzenrad en een luguber spookhuis zijn dit jaar van de partij.

Het uitgebreide randprogramma geeft een extra dimensie aan het kermisspektakel. Vrijdagmiddag om kwart voor vier openen Adje (het suffige hulpje van Paul de Leeuw) en Theo de kermis met een optreden op het Raadhuisplein. Zaterdag is er de hele dag straattheater met jongleurs, acteurs en fratsenmakers en om drie uur gratis ijsjes voor de kleintjes. Maandagmiddag om half een treedt de popgroep XYP op. Dinsdagmiddag is er voor de jeugd een prinsen- en prinsessendag, met een Assepoesterkoets, een paleiskamer en schminkende hofdames. Dinsdagavond is er vuurwerk.

Bron, overgenomen met officiële toestemming: BN/De Stem

Terug