www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 juni 2007

Ijzerhandelaar veroordeeld voor vernietigen reuzenrad

Overschild/Zwolle - De ijzerhandelaar die het reuzenrad van kermisexploitant Jan Lamberink uit Overschild heeft vernietigd, is volgens de rechtbank in Zwolle schuldig aan schuldheling. Hij is gisteren veroordeeld tot een maand voorwaardelijke gevangenisstraf en een geldboete van 2500.

De kermisexploitant is blij met de veroordeling en ziet nu goede mogelijkheden de schade -200.000 euro voor de attractie en drie maanden omzetderving- te verhalen op de ijzerhandelaar.

"Daar zijn we al twee jaar meebezig. Nu de man is veroordeeld verwachten we de procedure sneller te kunnen afronden", aldus Lamberink.

Eigenaar J.A.B. van een metaalverwerkend bedrijf uit 's Graveland stelde twee weken geleden tijdens de behandeling van de strafzaak dat hij niet wist dat de grote delen ijzer die hij kreeg aangeboden op 22 mei 2005 afkomstig waren van een reuzenrad. Lamberinks reuzenrad was een dag eerder gestolen in Apeldoorn.

De uitspraak doet Lamberink goed. "Ik ben blij dat er toch een beetje gerechtigheid is in Nederland. Ik zal deze zaak doorzetten tot het bittere einde."

Bron, met dank aan Dagblad van het Noorden

Terug