www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 juni 2007

Opening Troy in Attractiepark Toverland

Op vrijdag 29 juni 2007 vond bij Attractiepark Toverland de pré-opening plaats van het nieuwe paradepaard, genaamd Troy.

Troy is een houten achtbaan van maar liefst 35 meter hoog en een maximale snelheid van 90 km. per uur. Met deze parameters is de coaster één van de snelste en grootste houten achtbanen in Europa.

“Houten achtbaan Troy” is een paradepaard van formaat Vanaf december 2006 is er gebouwd aan de houten achtbaan, die het nieuwe paradepaard van Attractiepark Toverland wordt. De coaster, genaamd Troy, is maar liefst 35 meter hoog en heeft een tracklengte van ruim 1.000 meter. Een ‘Woody’ van dit formaat is uniek in Nederland en het ontwerp is door de Amerikaanse leverancier GCII speciaal voor Toverland op maat gemaakt.

Europees paradepaard - De baan in Toverland is de derde houten achtbaan die in een Nederlands attractiepark gepositioneerd is. Qua hoogte, snelheid én lengte van de track is de houten achtbaan één van de grootste van Europa. Directeur Caroline Maessen omschrijft een rit als “Een unieke ride vol met heerlijke bochten en verrassende wendingen. En de vaart… die blijft de gehele rit op zo’n 90 kilometer per uur, ongelooflijk snel. Toch is de attractie geschikt voor jong én oud, een familie-ride waar je uitstapt met een grootse glimlach.”

Stijging bezoekersaantallen - Met de komst van Troy is Attractiepark Toverland ervan overtuigd dat het park zich weer steviger op de spreekwoordelijke attractiekaart positioneert. “Toverland werkt verder om een attractiepark te worden van internationaal formaat en deze houten achtbaan draagt daar zeker aan bij. We hebben nu een stijging van tenminste 10% bezoekers geprognosticeerd ten opzichte van 2006 en dat aantal kan alleen maar groeien”, aldus Maessen.

Openingsweekend - Om de opening van de houten coaster te vieren heeft Toverland speciaal voor de pers een zogenaamde pré-opening georganiseerd op vrijdag 29 juni 2007, rond de klok van 11.00 uur. Vanaf dit tijdstip zal Troy voor alle bezoekers geopend zijn en de échte coasterliefhebbers staan al te trappelen om hun eerste rit te beleven. De pré-opening wordt gevolgd door een feestelijk openingsweekend, met als hoogtepunt de officiële opening op zondag 1 juli 2007, eveneens rond de klok van 11.00 uur.

FACTS AND FIGURES HOUTEN ACHTBAAN “TROY”

Achtergrondinformatie:

Troy is de eerste houten achtbaan van GCI (Great Coasters International uit Sunbury, Amerika) op Europees vasteland. Er staat nog een GCI in Finland (Thunderbird in Powerpark). De achtbaan Troy in Attractiepark Toverland wordt de langste, hoogste en grootste achtbaan die GCI in Europa ooit gebouwd heeft.

Basisgegevens

- Hoogte baan; 35 meter

- Lengte track; 1040 meter

- Treinen; 2

- Coaches; 12 (2 zitplaatsen per coach)

- Maximale snelheid; 90 km/uur

- Rondetijd; 1 minuut 50

- Gemiddelde capaciteit; 850 gasten per uur

- G-krachten; 0 – 2,4

- Minimale lengte inzittenden; 1,20 mtr.

- Leverancier; GCI

- Investering; € 6.500.000,00

Overige Facts & Figures

- Beton; 3.500 m³

- Bewapening; 110 ton

- Hout (onder hoge druk geïmpregneerd); 2.500 m³

- Boutverbindingen; 90.000 stuks

- Spijkers; grote zeecontainer

- Totaalgewicht per trein; 8 ton

- Oppervlakte bouwplaats; 2 hectare

Werkgelegenheid

- Bouw; 50 arbeidsplaatsen FTE (excl. externe partijen)

- Onderhoud; 2 arbeidsplaatsen FTE

- Operationeel; 2 operators per dag

Bron, persbericht Attractiepark Toverland

Terug