www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 juni 2007

Zomerkermis Etten-Leur groter en spectaculaider dan ooit

De Etten-Leurse Zomerkermis in hartje centrum, van vrijdag 29 juni tot en met woensdag 4 juli, pakt dit jaar groter uit dan ooit tevoren. Dit komt onder andere tot uiting in de ongeveer 55 attracties die op en rond de Markt worden opgesteld. Het Raadhuisplein, Marktplein, Markt, Oude Bredaseweg, Anna van Berchemlaan en parkeerterrein Oderkerkpark worden omgetoverd tot een waar pretpark. Bovendien duurt de kermis dit jaar één dag langer. De opening door burgemeester drs. J.A.M. van Agt, onder begeleiding van het Etten-Leurse Simpelfonie Orkest, is namelijk al op vrijdag.

Nieuwe attracties : Ook dit jaar hebben de kermiscommissie en de Gemeente Etten-Leur een spectaculaire, gezellige en gevarieerde kermis samengesteld. Ondanks concurrentie van de kermissen in de gemeenten Zevenaar, Laren, Eersel en Best is Etten-Leur erin geslaagd om een topkermis samen te stellen met grote publiekstrekkers. Etten-Leur zwiert, draait en feest zes dagen lang.

Elk plein heeft dit jaar iets nieuws te bieden. Op het Raadhuisplein staat de SKATEBOARD en de FUN FACTORY. Het skateboard is een grote attractie voor de hele familie en de Fun Factory, ook wel Waltzer genoemd, zorgt voor absolute topsnelheid met hoofdzakelijk jump- en hardstyle muziek.

Op het Marktplein maken we kennis met de CYBER ONE, een 42 meter hoge attractie voor de waaghalzen onder ons. Op de Markt staan de VIRTUAL WORLD en de SWING IT. In de Swing It krijgen de bezoekers te maken met een flinke hoeveelheid g-krachten. Deze machine is nieuw in Nederland en Etten-Leur is pas de zesde gemeente waar hij komt te staan. Op de Oude Bredaseweg komt de heerlijke geur van goed gebraden vlees je al tegemoet. Hier staat de GRILL TOREN waar ter plekke een halve meter braadworst of een portie spareribs wordt klaargemaakt. Tegen het Oderkerkpark aan kan men heen en weer geslingerd worden door de IMPACT. Indrukwekkend is het HAPINESS RAD, een 40-meter hoog reuzenrad die het kermislint fantastisch afsluit.

Uitgebreid programma : * Op vrijdag 29 juni loopt de complete cast van de musical Suske en Wiske rond op de kermis en in het Winkelhart. Deze primeur komt toe aan Etten-Leur. Nog nooit heeft deze cast activiteiten buiten de musical verricht. Deze musical is nu alleen nog maar te zien in België.

* In het kader van de zomerbespelingen begint gemeentelijk beiaardier Michel Gottmer op zaterdag 30 juni de dag met een kermisbespeling op het carillon. Het Etten-Leurse kermislied en vele andere kermiscomposities brengt hij ten gehore. Later op de dag lopen er diverse clowns over de kermis. Zij delen ballonnen en cadeautjes uit.

* De kermis-mis is op zondagochtend om 11 uur in de autoscooter-attractie onder begeleiding van pastor B.E.M. van Welzenes en zijn twee misdienaren Jaq Veraart van café Marktzicht en Jaq van Dongen van café de Klomp.

* Maandag 2 juli is de kermis 's middags eerst geopend voor verstandelijk gehandicapten. 's Avonds wordt Etten-Leur verrast door drie NAC spelers, waaronder Penders en Stam. Zij zullen ongeveer 200 gesigneerde ballen uitdelen.

* Op dinsdag 3 juli biedt de C1000 aan om één uur gratis in diverse aangewezen attracties te vertoeven. 's Avonds zijn er optredens van de Zingende Zusjes, Humphrey Grey en Jeroen en Theo Mossou. Ook vindt deze avond de trekking van de loterij plaats waarbij waardebonnen voor het Winkelhart de inzet zijn. * De laatste kermisdag, woensdag 4 juli, begint met de kermismarkt en daarna is er de euro-middag. De zomerkermis 2007 wordt afgesloten met een spetterend optreden van Mental Theo. Hij laat de nieuwste jumpstyle muziek horen. Ook deelt hij vrijkaarten voor een aantal attracties uit.

Kleine kermisbezoekers : Ook dit jaar is er natuurlijk weer aan de kleine kermisbezoekers gedacht. Nieuwe attracties zijn de MINIJET en de BOOTJESMOLEN. Deze laatste attractie maakt bovendien ook gebruik van `de kwast'. Als je deze pakt, heb je recht op een gratis rondje. KARAMITA is een nostalgisch reuzenrad. Bovendien zijn de draaimolen, de Duin Buggy's en de pony's natuurlijk ook weer van de partij.

De Etten-Leurse kermis op internet : Een plattegrond van de attracties, het kermisprogramma, kermisfoto's, het kermisarchief en overige kermiszaken kunt u terugvinden op www.kermisetten-leur.nl. Deze site is gemaakt door twee Etten-Leurenaren die ieder jaar weer uitkijken naar de kermis. Maarten van Meel en Ralph Raaijmakers hebben ook dit jaar weer een prachtige site gemaakt. Deze site is ook gelinkt aan de gemeentelijke website www.etten-leur.nl. Bij Toerisme & cultuur is er op deze gemeentelijke website ook uitgebreid aandacht voor de Zomerkermis 2007.

Bron, persbericht Gemeente Etten-Leur

Terug