www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

26 januari 2007

Tilburgse Kermis 2007: Hoger, sneller, groter!

Terugkeer van reuzenrad op het Piusplein

Hoger, sneller en groter dan ooit. De kermis 2007 komt vers van de tekentafel en lijkt nu al een van de spectaculairste edities óóit te worden. De Tilburgse kermis 2007 ontvangt van 20 tot en met 29 juli waarschijnlijk weer meer dan een miljoen bezoekers in de binnenstad. Niet alleen één van de grootste kermissen van Europa, maar ook het grootste publieksevenement van Nederland in 2006, met een hoge waardering van 8,3.

Het kermisteam schetste de afgelopen weken de ideale kermis op basis van de inschrijvingen die ze begin januari ontvingen. Wethouder Hans Janssen (economie, kermis): “Er zat veel spectaculair en kwalitatief goed werk bij, prachtig materiaal om een topkermis te ontwikkelen. De kwaliteit van het vermaak en een evenwichtige spreiding van de attracties zijn op die manier gewaarborgd. Opvallend dit jaar? Op alle fronten gaan we de hoogte in. Op ieder plein brengen we hoogteaccenten aan.”

Bijzondere aandacht was er voor het Koningsplein met onder meer de attractie Psycho die al specifiek hiervoor in de voorverpachting is gekozen. Het Besterdplein krijgt het 2e reuzenrad van de kermis en een spectaculaire achtbaan, The Black Hole. En door de opstelling van het plein heeft het een opener karakter gekregen.

Opvallend is tevens de terugkeer van een reuzenrad op het Piusplein. En dan ook nog eens een primeur voor Tilburg: een reuzenrad met gesloten gondels.

Het succes van het Spoorplein zet in 2007 hopelijk door met de reuzenzweefmolen Around The World die maar liefst 55 meter hoog in de lucht zwaait. Ook een groeistuip is er voor een nieuwe Booster Maxx van maar liefst 55 meter op het Besterdplein. Terecht om de Tilburgse kermis de hoogste en snelste ooit te noemen.

Verpachting :

In totaal staan er 245 attracties op de kermis, meer dan ooit. Van de 803 attracties die zich hebben ingeschreven op de verpachting van 15 januari jl. hebben er uiteindelijk 220 een plaats gekregen. Tijdens de voorverpachting in november plaatste de gemeente al 3 attracties. Op de Nostalgische Kermis staan dit jaar 24 attracties.

Nieuwe attracties :

Grootvermaak: Reuzenrad met gesloten gondels, Gaudi Schaukel, Jet Force, Spidermann, High Energy, Take Off.

Kinderzaken: Ice Age mini waterbaan, Rockin Tug.

Oefeningspelen: Guess the Weight, Ei op de Stok, Sombrero, Lucky Balls.

Consumptieve waren: Reibekuchen, Pasta.

Attracties per categorie : Grootvermaak: 36,Kinderzaken: 24, Oefeningspelen: 73, Consumptieve waren: 60, Diverse: 24, Kijkwerk: 3 en Nostalgie: 24

Kermisterrein :

Het kermisterrein in de binnenstad van Tilburg omvat de volgende straten en pleinen: Besterdplein , Besterdring (vanaf NS Plein tot Gasstraat) , NS Plein, Spoorplein (kruising Spoorlaan / Heuvelring),Heuvelring,Heuvel,Piusplein, Paleisring (vanaf Piusplein tot Katterugflat), Koningsplein, Stadhuisplein (vanaf Katterug tot Bisschop Zwijssenstraat), Willemsplein, Stadhuisstraat, Stadhuisplein (Nostalgische Kermis)

Statistische gegevens:

Aantal plaatsingen: 220

Voorverpachting: 3

Pachtopbrengst kermis: 2.044.950 euro Pachtopbrengst Nostalgische Kermis: 11.330 euro

Hoogste bod inschrijvingen: 82.000 euro

Hoogste bod plaatsingen: 73.200 euro

Laagste bod inschrijvingen: 50 euro

Laagste bod plaatsingen: 100 euro

Nieuwe attracties Tilburgse Kermis 20 tot en met 29 juli 2007

Besterdplein : Black Hole : Een snelle compacte railbaan met veel bochten waarop aan elkaar gekoppelde wagentjes in de vorm van een trein rijden. Het traject verloopt door een Black Hole dat bestaat uit een pikdonker overkapt gedeelte van deze snelle railbaan om vervolgens via diverse bochten naar links en naar rechts en het eindpunt te razen.

NS Plein : High Energy (groot draaivermaak) : Aan een schuin naar voren afstelbare hydraulische mast is bovenin een as bevestigd waaraan een grote balk in het midden is gemonteerd die verticaal rond draait. Aan een kant van deze balk is een contra gewicht geplaatst en aan de andere kant een as gemonteerd waaraan weer zes roterende vijf persoons gondels zijn gemonteerd en net als bij de Space Roller of Sound Machine bungelen de benen los. Het lijkt misschien wat op een Space Roller, maar de beleving en beweging is totaal anders.

Spoorplein : Take Off (groot draaivermaak) : Een carrousel die gebouwd is op een hefboom waarop vier assen zijn gemonteerd. Op elke as is een rechthoek gemonteerd waarop aan beide zijden vijf naar elkaar gerichte zitplaatsen. Ook gaat de totale carrousel door middel van de hefboom in een bijna verticale stand en draaien de rechthoeken in tegengestelde richting van de as op de hefarm.

Heuvel : Bavianenhap (oefeningspel) : In een spelwagen staan achterin boomstammen met gaten erin opgesteld. De gaten in de boomstammen hebben verschillende afmetingen. De deelnemer krijgt een aantal banen aangereikt met de bedoeling om deze weer in de gaten te werpen. Als dit lukt is er een prijs gewonnen.

Heuvelring : Rockin Tug (kinderattractie) : Een half pipe waarop een 18 persoons carrousel in de vorm van een sleepboot is gemonteerd die al draaiend van links naar rechts beweegt. Werkelijk een must voor de kinderen maar mag ook voor de hele familie. Mini skateboard.

Piusplein : Reuzenrad met draaiende gondels (groot draaivermaak) : Een 55 meter hoge carrousel met een horizontale as dat zich in het hart van het rad bevindt. Aan het rad zijn dichte gondels bevestigd. Dit geeft een andere beleving dan open gondels. In de gesloten gondels is naast airco ook een geluidsinstallatie die u tijdens de rit informeert over het geen er te zien valt vanuit de gondel.

Stadhuisplein : Jet Force (groot draaivermaak) : Een roterende en vloerloze schommelcarrousel die ook nog eens over de kop gaat. De deelnemer is met het gezicht naar buiten gericht en de benen bungelen los.

Stadhuisplein : Real action show (kijkwerk) : Hier worden de toeschouwers verrast op diverse showeffecten tijdens het naspelen van scènes uit beroemde films.

Koningsplein : Ice Age waterscooter (kinderattractie) : In een bak gevuld met water varen waterscooters in een winters landschap. Er is een hobbel te nemen in de vorm van een ijsberg

Spidermann (groot draaivermaak) : Een carrousel met een 12-tal armen waaraan een tweepersoons gondel is opgehangen. De armen kunnen door de exploitant onafhankelijk van elkaar maar ook tegelijk omhoog en omlaag beworden worden. De gondels kan de exploitant tevens bewegen, zodanig dat men vooruit, achteruit, zijwaarts naar binnen of naar buiten gekeerd ronddraait.

Overgenomen met officiele toestemming :Gemeente Tilburg.

Back