www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

1 juli 2007

Kermis in Doesburg

Kermis in de Doesburgse binnenstad van 28 juni tot en met 1 juli 2007

Vier dagen Kermis in de Doesburgse binnenstad - van 28 juni tot en met 1 juli 2007

Dit jaar staan 23 zaken opgesteld :

Bootsma, BEACH JUMPER, Paardenmarkt

Corbijn, NOUGAT-SUIKER-SPEELG-BALL., Kerkstraat

Doornberg, BALCO-ROTOR, Gasthuisstraat

van Gehlen, PONNY EXPRESS, Kerkstraat

Hilferink, SUIKERSPIN/POPCORN, Kerkstraat

Jagers, LIJNTREKSPEL, Gasthuisstraat

Kabalt, JACKPOT, Gasthuisstraat

Koldewijn, BLUE POWER (polyp), Markt (voorgedeelte)

Kulpe, BABYSPORT, Koepoortstraat

Kulpe, FOTOSCHIETSALON, Gasthuisstraat

Kulpe, BUSSENSPORT, Markt

Kulpe, KINDER-KOP VAN JUT, Markt

Munsters, MINICARS, Koepoortstraat

Neujens, PIRATES (lunapark), Markt

van Reeken, GRIJPKRANEN, Gasthuisstraat

Reekers, MAGIC STAR (wip-trip), Gasthuisstraat

Schouten (Heistek), LOOPSPOOKUIS DRACULA, Paardenmarkt

Smit, SKEE-BALL, Gasthuisstraat

Stuij, SMIKKELHUIS, Kerkstraat

Blanco (niet verpacht)

Vermolen, PUSHER, Gasthuisstraat

Verstappen, SURFING, Paardenmarkt

de Voer, AUTOSCOOTER + BOKSBAL, Markt

Wielders, GEBAKKRAAM, Kerkstraat

Openingstijden:

donderdag en vrijdag: 15.30 - 24.00 uur

zaterdag en zondag: 13.00 - 24.00 uur

Familie- of Eurodag : Een promotieactiviteit voor jong en oud, die al enkele jaren wegens succes wordt herhaald. Op donderdag 28 juni kunnen bij diverse attracties kaartjes met korting worden gekocht. Naast de vermaakzaken, zullen ook andere zaken een aantrekkelijke aanbieding doen. Bij de kassa`s staat aangegeven welke aanbiedingen er gelden. Het is een voortzetting van een reclameactie die in 2002 voor het eerst werd gehouden en tot op heden door het publiek nog steeds gewaardeerd wordt.

Vuurwerk : Ook dit jaar wordt het traditionele vuurwerk weer ontstoken op zaterdagavond (30 juni) om 23.00 uur aan de IJsselkade (Flugi van Aspermontlaan).

De promotiedag wordt door de exploitanten aangeboden en het vuurwerk is een gezamenlijk initiatief van de kermisexploitanten en het gemeentebestuur van Doesburg

Woon- en pakwagenterrein : De woonwagens worden wederom geplaatst op het terrein “De Bleek”. Pakwagens worden ook dit jaar weer gestald op een parkeergedeelte van een plaatselijk bedrijf. Mogelijke afzetting van weggedeelten behoren tot de opties. De daartoe te nemen maatregen en voorzieningen zullen betrekking hebben op de periode van vrijdag 22 juni tot en met maandag 2 juli a.s.

Verkeersmaatregelen : Vanaf dinsdagmiddag 26 juni a.s. worden de volgende straten afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd bestemmingsverkeer (voor zover mogelijk en toelaatbaar): Markt, Kerkstraat vanaf Koepoortstraat tot Markt, Koepoortstraat (vanaf Hoogestraat tot Kerkstraat) , Roggestraat, Gasthuisstraat, Heerenstraat (doodlopende weg richting Gasthuisstraat), Paardenmarkt, Bergstraat (vanaf Boekholtstraat tot Paardenmarkt). Vanaf de Bergstraat (en de Paardenmarkt) is alleen voor voetgangers doorgang naar het kermisterrein mogelijk. Dit geldt ook voor de Kerkstraat in de richting van de Markt tijdens de kermis vanaf donderdagmiddag tot en met zondagavond. De Kerkstraat wordt t.h.v. de Boekholtstraat afgesloten door middel van een afsluitpaal.

De parkeerverbodzone voor de binnenstad blijft vanzelfsprekend onverkort van kracht. Dit betekent, dat in de woonstraten niet mag worden geparkeerd. Alleen vergunninghouders mogen daar parkeren, voor zover dit mogelijk en toelaatbaar is met de kermis. De parkeerautomaat op de Paardenmarkt wordt vanaf dinsdag 26 juni buiten gebruik gesteld. Het is dan alleen voor vergunninghouders mogelijk om op de Paardenmarkt te parkeren, voor zover de indeling van de kermisattracties dit toelaat.

Aanvullende verkeersmaatregelen / Autovrije winkelstraten : In verband met de autovrije winkelstraten en het éénrichtingverkeer Kloosterstraat -> Boekholtstraat op zaterdagen, gelden kermiszaterdag de volgende aanvullende verkeersmaatregelen: De winkelstraten zijn, zoals elk weekend, op zaterdag van 08.00-18.00 uur autovrij met éénrichtingverkeer voor de Kloosterstraat -> Boekholtstraat. geslotenverklaring (C2) Bergstraat, vanaf de Meipoortstraat in de richting van de Paardenmarkt, voor bestuurders (d.w.z. éénrichtingverkeer in de richting van de Meipoortstraat, aansluitend op het éénrichtingverkeer Kloosterstraat -> Boekholtstraat).

Weekmarkten in verband met de kermisopbouw op de Markt sluit de woensdagmorgenmarkt van 27 juni om 11.30 uur; de zaterdagmarkt van 30 juni wordt verplaatst naar de Zandbergstraat.

Bron bericht, overgenomen met officiële toestemming : Gemeente Doesburg

Terug