www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

1 juli 2007

Robin Demyttenaere 10 uur in Dropzone

Robin Demyttenare behaalde een wereldrecord door 10 uur in Topscan 'Dropzone' te draaien

Het doel was een wereldrecord vestigen van 10u op deze intense kermisattractie. De reglementen waren eenvoudig: tussen 2 ritjes in mocht de Drop Zone maximum 4 minuten stil staan en mocht Robin de attractie niet verlaten. Het enige wat hij kreeg, was 2 keer een kwartiertje pauze om even snel naar het toilet te gaan en de benen te strekken.

De eerste uren waren zeker niet de plezantste: weinig toeschouwers, maar vooral de hevige regen zorgde ervoor dat de stunt nog zwaarder werd dan deze al was. Robin trok er zich echter weinig van aan, al was hij wel gelukkig dat omstreeks kwart na 6 het regenpak uit kon en dat het de rest van de avond droog bleef. Aangemoedigd door de toeschouwers waaronder ook een heleboel vrienden bleef hij ritje na ritje doorgaan. Op de achtergrond draaiden verschillende DJ's met plezier hun plaatjes om de recordpoging mee te ondersteunen.

Alles draaide perfect tot we plotseling zagen dat er een emmer werd gebracht en Robin, voor het eerst in zijn leven, ondervond hoe het is om ziek te worden op een attractie. Wij, vrienden en supporters, hielden even de adem in, maar mooi binnen de 4 minuten was Robin van zijn overtolligheid verlost en vertrok hij weer, op weg naar een stunt zoals niemand hem ooit heeft voorgedaan. Achteraf vertelde Robin dat 'een sigaret met boerentabak' mogelijk de oorzaak van het euvel was. Echter, eens alles eruit was, verliep de recordpoging weer vlotjes en normaal.

Langzaam maar zeker kroop de tijd vooruit. Alles verliep netjes volgens plan Ún onder het waakzame oog van een gerechtsdeurwaarder. Deze controleur had berekend dat als er een gemiddelde van 8 ritten per uur werden gedraaid en als Robin het volhield, hij minstens 80 rondjes zou hebben gedraaid.

Eindelijk was het zover, middernacht, nog 35 minuten te gaan en ja hoor, nog altijd zat Robin in zijn stoeltje, op Drop Zone, de blauwe gondel, buitenste zitje met verschillende kleuren van lampjes. "Ongelofelijk!", hoorde je van alle kanten zeggen. "Wat een prestatie!"

Om 00.35u, met een fles champagne in de hand en onder toejuiching van vele supporters, vrienden en kennissen vertrok Robin voor een laatste maal. Nog 1 volledige rit en het wereldrecord was een feit! Bij het uitstappen zagen we een stralende Robin. Na Eclips heeft ook de Drop Zone hem niet klein gekregen, maar hij de Drop Zone. We zijn fier en trots op deze prachtige prestatie van Robin Demyttenaere aka Zolex. Wat gaat deze man, deze kermislover nog allemaal verwezenlijken?

Text Peter @ themepark Vision.

Bron : Robin Demyttenare : Robin Demyttenare

Terug