www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 juni 2007

Kermisexploitanten uit Bergen kunnen niet terecht op Tholen

door Rob Paardekam

THOLEN - Burgemeester en wethouders van Tholen zien geen mogelijkheden om buurgemeente Bergen op Zoom te helpen bij het huisvesten van kermisexploitanten. "Niet uit onwil", laat wethouder F. Goossen weten. "De mogelijkheden zijn er gewoon niet.".

De gemeente Bergen op Zoom zit met de kermisexploitanten in haar maag, omdat die van hun huidige onderkomen moeten wijken voor de bouw van de nieuwe wijk Bergse Haven. Zelf heeft Bergen ook wel locaties op het oog, maar Tholen zou kunnen helpen voor een snelle oplossing van de problematiek.

Dat is nodig, omdat enkele exploitanten op het zogeheten RMI-complex leven onder onaanvaardbare omstandigheden.

De Bergse wethouder A. Linssen was enkele weken geleden nog positief over Thoolse hulp na een gesprek met het college aldaar, maar burgemeester en wethouders hebben toch besloten geen medewerking te verlenen. Niet omdat het om kermisexploitanten gaat. "Dat zou een vreemde vorm van discriminatie zijn", vindt wethouder Goossen. "Nee, er zijn geen mogelijkheden."Om te beginnen staat de gemeente wonen op bedrijventerreinen niet toe, en dat is wat de kermisexploitanten - die veelal in woonwagens bivakkeren - doen. Tweede reden om het Bergse verzoek af te wijzen is het feit dat onlangs behoorlijk wat grond op bedrijventerreinen is uitgegeven.

Er is dus nauwelijks ruimte meer voor de kermisexploitanten. En dat terwijl ze behoorlijk wat vierkante meters nodig hebben. Het gaat immers niet alleen om de woonwagens, maar ook om loodsen waarin de attracties in de wintermaanden opgeslagen en onderhouden kunnen worden.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming Provinciale Zeeuwse Courant

Terug