www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

1 juli 2007

Snelste en grootste houten achtbaan in Europa

Op vrijdag 29 juni 2007 presenteerde Attractiepark Toverland – speciaal voor de aanwezige pers - de pré-opening het nieuwe paradepaard, genaamd Troy.

Troy is een houten achtbaan van maar liefst 35 meter hoog en een maximale snelheid van 90 km. per uur. Met deze parameters is de coaster één van de snelste en grootste houten achtbanen in Europa.

“Houten achtbaan Troy” is een paradepaard van formaat Vanaf december 2006 is er gebouwd aan de houten achtbaan, die het nieuwe paradepaard van Attractiepark Toverland wordt. De coaster, genaamd Troy, is maar liefst 35 meter hoog en heeft een tracklengte van ruim 1.000 meter. Een ‘Woody’ van dit formaat is uniek in Nederland en het ontwerp is door de Amerikaanse leverancier GCII speciaal voor Toverland op maat gemaakt.

Europees paradepaard - De baan in Toverland is de derde houten achtbaan die in een Nederlands attractiepark gepositioneerd is. Qua hoogte, snelheid én lengte van de track is de houten achtbaan één van de grootste van Europa. Directeur Caroline Maessen omschrijft een rit als “Een unieke ride vol met heerlijke bochten en verrassende wendingen. En de vaart… die blijft de gehele rit op zo’n 90 kilometer per uur, ongelooflijk snel. Toch is de attractie geschikt voor jong én oud, een familie-ride waar je uitstapt met een grootse glimlach.”

Stijging bezoekersaantallen - Met de komst van Troy is Attractiepark Toverland ervan overtuigd dat het park zich weer steviger op de spreekwoordelijke attractiekaart positioneert. “Toverland werkt verder om een attractiepark te worden van internationaal formaat en deze houten achtbaan draagt daar zeker aan bij. We hebben nu een stijging van tenminste 10% bezoekers geprognosticeerd ten opzichte van 2006 en dat aantal kan alleen maar groeien”, aldus Maessen.

Openingsweekend - Om de opening van de houten coaster te vieren heeft Toverland speciaal voor de pers een zogenaamde pré-opening georganiseerd op vrijdag 29 juni 2007, rond de klok van 11.00 uur. Na de deze opening is Troy voor alle bezoekers geopend en volgt een feestelijk openingsweekend, met als hoogtepunt de officiële opening op zondag 1 juli 2007, eveneens rond de klok van 11.00 uur.

Bron : persbericht Attractiepark Toverland

Terug