www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

3 juli 2007

Boskampse jeugd baalt van 'uitgeklede' kermis

BOSKAMP - Voor de jeugd was het een tegenvaller dat op het laatste moment kermisexploitant Bosma uit Groningen verstek liet gaan tijdens het Boskampse Zomerfestival.

De organisatie van de Zomerfeesten kreeg wel spontaan enkele aanbiedingen. Een exploitant uit Tilburg hielp Boskamp uit de brand en kwam met een Lambada. ,,Hij belde vrijdag om twee uur en om zes uur was hij aan het draaien. Van verschillende kanten werd meegedacht. Dorpen in de omgeving kwamen met adviezen en telefoonnummers van attractiebedrijven,'' vertelt organisator Gerrit Brockotter. ,,We hebben er wel van geleerd. We gaan niet meer in zee met één organisator die de hele kermis regelt. We contracteren alles nu apart. Meld zich iemand af, dan hebben we de anderen nog.''.

Er was een tent met trektouwtjes en bussen gooien, een draaimolen en een kop van jut voor kinderen en volwassenen. De tobbedansbaan en het levend tafelvoetbalspel dat bij de zeskamp is gebruikt, kwamen ook voor op het kermisterrein te staan.

Van Rooy uit Klarenbeek staat bij de kop van jut voor kinderen: ,,Het maakt mij niet uit of het modderig is en ik ben niet ontevreden.''

Voor de jongeren is het ontbreken van botsauto's een teleurstelling. De 12-jarige Vincent loopt met zijn vrienden wat doelloos rond. ,,Jammer hoor dat er geen kermis is. Dat trekt toch meer jeugd.'' De attracties die er nu staan vinden ze schandalig duur. ,,Twee euro vijftig voor touwtje trekken. Afzetterij!'' Ze hebben ook wel een advies voor de organisatie: ,,Ze moeten op het terrein planken leggen.'' Woekeren op de vierkante centimeter

Bron, overgenomen met officiële toestemming : De Stentor

Terug