www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

5 juli 2007

+

Attractiesector vraagt steun bij acties tegen BTW-verhoging

Open brief aan alle gezinnen van Nederland : 'dit is geen sociaal beleid'

Toeristisch bedijfsleven en horeca in ons land vragen in een open brief aan 'alle gezinnen van Nederland' om steun bij hun acties tegen het kabinetsplan om de BTW op kermissen en andere attracties te verhogen. Het plan zorgt voor een forse prijsverhoging van kaartjes en is niet goed voor de gezinnen én de bedrijven, aldus de woensdag gepubliceerde brief.De open brief is afkomstig van het Platform Toerisme en Recreatie, de Club van Elf (attractieparken), de RECRON en Koninklijk Horeca Nederland.

Prijsverhoging : De vier organisaties vrezen, dat de BTW-verhoging van 6 naar 19 procent op attracties tot forse prijsverhogingen zal leiden en een kaartje voor een groot attractiepark al gauw enkele euro's duurder zal maken. De regering wil de maatregel invoeren om een tekort van € 100 miljoen weg te werken.

Niet sociaal : 'Het is onmogelijk én commercieel onwenselijk om - in een markt waar musea deels gratis worden - de consument met zo'n forse prijsverhoging te confronteren', aldus de brief. 'Dit is géén sociaal beleid'.

Desastreus : De BTW-verhoging zal desastreus voor de sector uitpakken, vrezen de vier organisaties. 'Door prijsverhogingen zullen er minder bezoekers komen. Hierdoor zijn er minder inkomsten en kan er minder worden geïnvesteerd in nieuwe attracties en dreigt zelfs verlies van werkgelegenheid', schrijven ze in hun brief.

Belangrijke sector : De dagattractie-sector is volgens de briefschrijvers een belangrijke sector in de Nederlandse gezinscultuur met een lange en rijke historie. Bedrijven in deze sector bieden, naast een functie in het kader van de opvoeding ook ontspanning, muziek, show en andere vormen van entertainment.

Bindend element : 'De sector is daardoor onlosmakelijk verbonden met de vrijetijdsbeleving van ons land. Of het nu gaat om een dagje uit met uw gezin of een schoolreisje, ze vormt met haar attracties en activiteiten een bindend element voor families en familiegebeurtenissen', zo staat in de open brief.

Tegen : RECRON, Koninklijk Horeca Nederland en de Club van Elf samen met het Platform Recreatie en Toerisme zijn tegen de BTW-verhoging zijn en zullen dat de komende tijd op verschillende plekken door acties aan de politiek duidelijk maken. De eerste actie daarbij is een brief waarin staatssecretaris De Jager van Financiën wordt gevraagd van de ingreep af te zien.

Bron, overgenomen met officiële toestemming TourPRess Holland

Terug