www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

7 juli 2007

"Wat vind jij hier nou zo eng aan"

door onze correspondent Marleen Benschop

BEST - Een kleuter met beteuterde blik en een ontspannen papa stappen uit een van de wagentjes waarin ze net een ritje gemaakt hebben door het megaspookhuis. Het publiek staat stil, hakt de knoop door of schuifelt verder.

Voor de kleinsten is ook De Rups best spannend. Foto Freekje Groenemans

Het spookritje door het duister is vooral leuk, maar schrikken is het ook, als er in de ruimte ineens iets of iemand opduikt die boe roept.

De sfeer op de vijftiende editie van de Kermis in Best zit er vanaf het begin helemaal goed in. Perfect weer en het begin van de vakantie zorgen dit weekend voor een massale toestroom.

Op wat parkeerperikelen na zijn er geen problemen geweest, en het record bezoekersaantal van 300.000 in 2005 wordt waarschijnlijk overtroffen.

"Met het straattheater op zaterdagmiddag, hebben we de drukste zaterdagmiddag ooit gehad", zegt een tevreden Michel Kusters, gemeentelijk coŲrdinator.

Het kermisaanbod is overweldigend. Van sneller-harder-hoger-apparaten tot een traag draaidingetje met vier zitjes, van een wildwaterbaan tot een poppenkraam, waarin de kleinste spuitgasten waterstralen schieten naar legoachtige brandweermannetjes.

Het is serieus griezelen, bij de 'European Tour 2007' van de Real Attractions Show. Een horrorspektakel belooft het; het zijn merendeels pubermeisjes die naar binnen gaan. Ze komen - soms heel snel - weer gillend de uitgang uit. Het concept blijkt simpel eenvoudig, en vergt geen mega-investering. Gewoon een paar pikdonkere ruimtes, wat enge muziek en wat verstopt personeel dat zijn/haar aanwezigheid laat voelen. De horrortocht eindigt met een aardige schrikgimmick.

En dan de ultieme attractie. Veel kijkers vooral bij de Booster Maxxx, de 55 meter hoge zwaaiarm, mijlenver te zien. De 'thrillride' is een ware sensatie. Het hevigst is de luchtbel die je van binnen voelt opblazen, maar te snel hang je weer normaal stil, heel hoog. "Wat vind jij hier nou zo eng aan", vraagt het joch twee stoeltjes verder aan zijn oudere zus.

In De Steilwand kan het nog gekker. Op een motor rondrijden in een houten hoge ton. Een vermakelijke kijkshow, met echte dare-devils. Ze vragen het publiek wel om een bijdrage omdat ze zich niet kunnen verzekeren tegen ongelukken. De munten vliegen over de reling. Het publiek is overal vrijgevig, want men krijgt waar voor zijn geld.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming, Eindhovens Dagblad

Terug