www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

7 juli 2007

Spanning en sensatie

door Trudy Nihot

Maandag 2 juli 2007 - ETTEN-LEUR - Met de entree van de volledige cast van de musical Suske en Wiske was de opening van. de kermis in Etten-Leur vrijdagavond een feit. Vanaf het gemeentehuis vertrok de stoet naar het Oderkerkpad. Terwijl de dweilband Simpelfonie in het reuzenrad op hoge toon haar deuntje blies verklaarde burgemeester Hans van Agt de zomerkermis ook officieel voor geopend.

Vanaf de eerste avond trok de kermis veel bezoekers. Op zaterdagavond liepen opgewonden kinderen aan de hand van hun ouders te springen om zich in het aloude vermaak van de kermis te storten. Het lawaai van de draaimolens en de glittermachines lonkte al van verre. Bij het House of Horror op het Raadhuisplein probeerde een reusachtige Eucalypta van 4,5 meter hoog met cup ZZ jong en oud te verleiden. "Kom dan, kom dan", krijste zij met een ijzingwekkende stem.

De publiekstrekker op het Marktplein was de Cyber One met haar tweeŽnveertig meter hoge swingarmen die vooral de jongeren in vervoering bracht. In een lange rij stonden ze te wachten. Gemiddeld duurde deze reis twee minuten. Lang genoeg voor de bezoekers van het vrouwelijke geslacht om zich de longen uit het lijf te schreeuwen.

De mensen op het terras vergaapten zich vol verwondering aan de misselijkmakende bewegingen van de attractie. Bij de Mega Box sloegen stoere jongens met petjes uit volle kracht hun handen blauw tegen de boksbal om de meisjes te imponeren. Een eindje verder deed Christiaan vermoede pogingen om voor zijn vriendinnetje Sabine bij de Big One een reuzenknuffel te grijpen. "Nee, ik wil geen olifant", riep hij wanhopig uit als de metalen grijper bijna een slurf te pakken had. "Wij zijn verliefd en ik wil voor mijn meissie een roze playboykonijn winnen."

Liefde en spanning maken hongerig en het was dan ook druk bij de viskraam op de Bredaseweg waar mannen met snorren als walrussen hun waren aan de man brachten. Ook bij de Grillhut deden de bezoekers zich tegoed aan halve meters 'Bratwurst im Baguette'. Echter bij 'Minerva', wat godin der waarheid betekent, was het rustig. "Zeg maar gerust; heel rustig, meende de waarzegster die in het dagelijks leven waarschijnlijk als Trees door het leven gaat gezien het gouden kettinkje om haar nek. Bezoekers werden linksaf door een donkeren fluwelen gordijn geleid, in afwachting van een rinkelend belletje. Het teken om het domein van deze godin te betreden. Wie verwachtte een mysterieuze vrouw achter een glazen bol te kunnen aanschouwen komt van een koude kermis thuis. Minerva ging gekleed in een weinig opzienbarende pullover en pantalon. De waarzegster houdt zich al 48 jaar bezig met handlezen en op verzoek van de klanten kan dit, na extra betaling, uitgebreid worden met meer diensten. Zoals onder andere het lezen van haar zelfontwikkelde tarotkaarten.

"Overal in het land heb ik vaste klanten", vertelde zij. "Het is voor ons de eerste keer dat wij hier staan. Misschien moeten de mensen nog wennen."

Ook gisteren trok de kermis veel bezoekers. Vandaag is de kermis 's middags geopend voor verstandelijk gehandicapten. 's Avonds delen spelers van NAC gesigneerde ballen uit.

Morgen is er in diverse attracties een uur lang gratis rijden en 's avonds is een optreden van de Zingende Zusjes, Humphrey Gray en Jeroen en Theo Mossou. Ook vindt deze avond de trekking van de loterij plaats.

De laatste kermisdag, woensdag 4 juli, begint met de kermismarkt en daarna de euro-middag. Dj Mental Theo sluit de zomerkermis af.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming, BN/De Stem

Terug