www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

8 juli 2007

'Regen kost ons heel veel geld'

door Mieke van Poll

Donderdag 5 juli 2007 - ETTEN-LEUR- "Dit kost ons ontzettend veel geld." Henny Stroucken, beheerder van de nieuwe attractie Cyber One, ondervindt veel last van de aanhoudende regen. "Boeren krijgen subsidie voor dit weer, kermisexploitanten zijn bijna net zo afhankelijk en krijgen niets.".

Het weer heeft volgens Stroucken nauwelijks effect op de veiligheid van de Cyber One, een attractie die haar klanten hoog in de lucht zwaait. "Er kan altijd wat gebeuren; de bliksem kan overal inslaan, maar zolang het niet hagelt, stoppen we de attractie niet. Dit weer heeft veel verpest. Het aantal ritten is gehalveerd"

Claudia Otten heeft haar attractie Swing It in Etten-Leur niet vaak vol gezien. "Ook tussen de buien door zag je geen mens, niemand heeft zin in een rondje kermis als je constant je paraplu boven je hoofd moet houden." Ook Nico Troost van de attractie Moviesimulator ziet het somber in. "Het ziet het er niet naar uit dat het vandaag nog opklaart. Dit weer is verschrikkelijk, dan heb ik nog liever een hittegolf." Daar is Dick Sipkema van de grijpautomaten het niet mee eens. "Zoveel klanten verliezen we niet door de regen, ik denk dat we nu zelfs meer klandizie hebben dan vorig jaar." Richard van der Rassen staat zijn overbuurman bij. "Vorig jaar was het dertig graden, mensen lagen op het strand of bleven binnen; de regen houdt minder mensen weg dan de hete zon." De extra vrijdagavond die sinds dit jaar in het leven is geroepen, wordt door de meeste kermisexploitanten goed ontvangen. Sipkema: "Dat is een hele goede beslissing geweest van de gemeente. Het was een gezellige en drukke avond." Claudia Otten is het daar gedeeltelijk mee eens. "Ik denk dat de vrijdagavond nog moet groeien, er was wel volk maar niet genoeg. Ik heb een kinderattractie en 's avonds zijn er die er niet veel op de kermis. Zo'n extra avond levert de anderen misschien meer op, maar ik ga er niet op vooruit." Nadat dinsdagavond de loterij verregende, hopen de exploitanten op een droge sluitingsavond. Piet Kroon, exploitant van de Future Dance: "Vanavond (gistervond red.) komt Mental Theo, het zou mooi zijn als het dan niet regent." Toch heeft Kroon het goed naar zijn zin gehad op de Etten-Leurse kermis. "Hopelijk sta ik er volgend jaar weer."

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem

Terug