www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

10 juli 2007

Ik was misselijk vˇˇrdat ik erin ging

door Wim Poels

HELMOND - Volk is er genoeg op de Helmondse kermis. Na een week van op zijn best wisselvallig weer is de warme en droge zaterdagavond een verademing. Maar het budget van de bezoekers is niet eindeloos. Met muziek, licht en slogans proberen de standhouders volk te lokken.

Grote snelle attracties trekken veel bekijks op een kermis, zo ook in Helmond. Foto Ton de Hond

"Voor jong en oud, groot en klein, iedereen kan hier winnaar zijn", klinkt het veelbelovend bij een kraam waar je ballen in een vuilnisbak met bewegend deksel moet gooien. Het werkt, een drietal bezoekers meldt zich. Bij het bussen gooien staan al aardig wat mensen. "Binnen, binnen, hier kun je alleen maar winnen", schalt het door de omgeving. Wie een gokje waagt, hoeft niet met lege handen naar huis. "Kinderen hebben altijd prijs", belooft de dartsstand. "Allez allez, doe mee."

Met een luid 'oke, daar gaan we, whu whu whu whu go' onder een stevige beat gaat een snelle attractie van start. 'Acceleration, adrenaline, force 4 g', belooft de Booster Maxxx. Maar het is vooral de enorme omvang van de attractie die ervoor zorgt dat bezoekers even halt houden. Een groepje mensen ziet dat de 55 meter hoge wentelwiek verbazend snel ronddraait.

Kijken lijkt populairder dan zelf de stoute schoenen aantrekken, want er staat maar een korte rij van mensen die het werkelijk gaan wagen. "Wil je hierin?", vraagt een moeder aan haar dochtertje. "Nee mama, daar", loopt ze heftig knikkend snel door, wijzend naar een soort kleine rups voor kinderen.

Helmonder Jeroen van Neerven heeft zijn rondjes in de booster net gedraaid. "Dit was toch vrij heftig", blaast hij uit als hij zijn schoenen heeft aangetrokken. "Het gaat allemaal een stuk sneller dan vergelijkbare attracties. Dit is het leukste van deze kermis." Duizelig is hij er niet van geworden.

Net zomin als de Lieshoutse Kim Migchels uit dezelfde vriendengroep. "Ik was juist misselijk vˇˇrdat ik erin ging. Nu voel ik me weer goed", zegt ze doodleuk. "Het lijkt alsof het heel hard gaat. Maar als je erin zit, valt het wel mee", vult vriendin Ilse van Kemenade uit Eersel aan. Al hebben ze de Jet Force nog niet gezien, die andere nieuwe en snelle attractie.

Bron, overgenomen met officiŰle toestemming : Eindhovens Dagblad

Terug