www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

10 juli 2007

Van snelle attracties wordt ik hyper

door Wim Poels

HELMOND - Moderne attracties op de kermis worden steeds spectaculairder. Het moet sneller, hoger en de bezoeker wil nog vaker over de kop gaan. Maar kermis is ook nostalgie. Wat is er nog over van de klassieke kermis? Vandaag de 17-jarige Helmonder Rowdy Dirks van de melkbussenkraam.

Helmonder Rowdy Dirks mocht met de melkbussen van de baas naar de kermis in Helmond. Foto Ton de Hond

"Een kermis zonder melkbussen is voor mij niet compleet. Als kind trok ik altijd naar die attractie toe en ik ging net zo lang door tot ik een bal in de bus had gegooid en ik met een knuffel naar huis kon. Ik heb er thuis nog heel wat staan.

Dat zie je ook bij veel van onze klanten. Hebben ze bijvoorbeeld drie ballen gegooid en niet gescoord, dan bestellen ze weer een nieuwe voorraad. Als ze eenmaal een prijs gewonnen hebben, is de beurt trouwens over. Klanten mogen die avond niet meer terugkomen.

Wie een bal in de melkbus gooit, mag zelf kiezen welke knuffel hij meeneemt. Vooral de witte tijger en de beer zijn populair. Dat zijn hele mooie dingen. Veel mensen denken dat je op de kermis alleen goedkope, kwalitatief slechte knuffels kunt winnen. Dat is echt niet waar. We hebben er wel die in de winkel niet meer dan een paar euro kosten, maar voor de mooiste prijzen betaal je normaal gesproken zeker vijftien euro. Een oom van mijn baas heeft een fabriek waar ze gemaakt worden en daar halen we ze vandaan.

Het is niet mijn eigen attractie; ik ben in dienst van een baas die vijf attracties heeft. Daarbij hoort ook de Speed, dat is zo'n snel apparaat waarin alles kantelt. Meestal bepaalt mijn baas naar welke kermis ik met welke attractie ga, maar deze keer heb ik als Helmonder zelf voor deze kermis en attractie gekozen. Het bedienen van zo'n Speed is best leuk hoor. Maar net als de bezoekers die erin gaan word ik er een beetje hyperactief en duizelig van."

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Eindhovens Dagblad

Terug