www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

10 juli 2007

Drukke opening van kermis Dongen

door Piet Scheepers

Maandag 9 juli 2007 - DONGEN - De weergoden waren dit jaar de exploitanten van de Dongense kermis goed gezind

Het was vrijdagavond eindelijk droog waardoor de traditionele 'piekenavond' veel bezoekers trok. Sinds de invoering van de euro heet deze openingsavond familieavond en draaien de standhouders tegen gereduceerde prijzen. Ook het voltallige Dongense college van B en W liet zich in diverse kramen verleiden tot een spelletje of een ritje. Burgemeester Simone Dirven nam het voortouw en stapte, samen met wethouder Ad Stoop, in de Extreme. Deze attractie haalt een hoogte van 22 meter en gaat net niet over de kop. "Dan kunnen de vaders en moeders ook mee", aldus eigenaar Ordelman uit Apeldoorn. De wethouders Piet Panis en Joop Velthoven bleven met beide beentjes veilig op de grond.

Wat verderop staat een voor Dongen nieuw fenomeen en dat trekt veel bekijks. No Limit gaat tot een hoogte van 54 meter en gaat wel over de kop. Ook de cabine waarin de passagiers zitten, maakt op het hoogste punt nog een extra omwenteling.

Door de vele regenval was het kermisterrein eerder in de week veranderd in een moerasachtig gebied, waardoor de exploitanten met grote moeite hun attractie op de plaats konden krijgen. In overleg met de gemeente werd besloten op echt drassige plaatsen zand te strooien. "Dan zie je hoe de exploitanten bereid zijn elkaar te helpen. Daarbij hebben wij de hulp moeten inschakelen van de gebroeders Hultermans. Naast het oprijden van het zand hebben zij met hun shovel verschillende kermiswagens op hun plaats kunnen trekken. Daarbij dreigden ook zij vast te lopen in drassige ondergrond", vertelt Con Verdaasdonk namens de gemeente Dongen. Hij is al 34 jaar contactpersoon tussen de gemeente en de kermisgasten. De kermis wordt morgenavond met een groots vuurwerk afgesloten.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem

Terug