www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

10 juli 2007

Vertier en muziek op de kermis in Breskens

Door Patricia de Ryck

Maandag 9 juli 2007 - Kermis in Breskens betekent volop amusement op en rond het Spuiplein. Jong en oud genieten van de diverse attracties en het bier in de naburige cafeetjes.

In café De Heeren van Amstel zorgt 'Two drunken cowboys and a stoned horse' voor extra vertier. De plaatselijke jeugd vermaakt zich in de botsauto's. Lachend knallen ze op z'n hardst tegen vrienden. Anderen maken een ritje in de Calypso of wagen een schot in de voetbaltent. In de naburige cafeetjes staan bekenden met elkaar te kletsen onder het genot van een drankje.

In De Heeren van Amstel staat om tien uur een bandje op het programma. Op dat moment is het nog stil in het café. De bezoekers wachten op wat komen gaat. Terwijl het café langzaam volstroomt, vermaken de meegekomen Vlaamse fans van de band zich voor de plek waar de muzikanten op ieder ogenblik plaats kunnen nemen.

Giebelend vertellen twee vrouwen als ze terug komen van het toilet dat ze een cadeautje voor hun vriendin hebben meegenomen. ,,Wat is het dan", vraagt ze aan haar vriendinnen. Lachend geven ze haar een doosje. Daar zit de verrassing in. Als ze in de beschrijving leest dat het om een condoom gaat, schiet het meisje in de lach. De vriendinnen vermaken zich opperbest.

Iets na half elf is het dan zover. Daar zijn de 'Two drunken cowboys and a stoned horse'. Als er twee heren het podium betreden, kijken de aanwezige bezoekers verwonderd op. Waar is die derde dan?

Dat de mannen met z'n tweetjes ook een lekker potje muziek kunnen maken, bewijzen ze meteen bij de eerste nummers. Terwijl de zanger op z'n gitaar speelt, neemt de andere muzikant een tamboerijn in de hand en een mondharmonica erbij. Waar het publiek in eerste instantie een afwachtende houding aanneemt, komt de sfeer er echt in als de muzikanten een countrynummer inzetten. De meegekomen fans gaan uit hun dak. Ze klappen, zwaaien met hun armen en maken een dansje. De band heeft door dat het publiek deze muziek wil horen en speelt meer country hits.

,,Ik ben bang dat ik mijn stem morgen kwijt ben", zegt een vrouw tegen bekenden. Ze zal niet de enige zijn, want er wordt volop gebabbeld. En dat is nog niet zo makkelijk. Je moet toch boven het geluid uitkomen.

Opeens klimt een klein ventje het podium op. De zanger geeft hem zijn plectrum. Het jongetje haalt hem meteen over de snaren tot groot plezier van het aanwezige publiek. De aandacht is hem toch iets te veel en snel vlucht hij weer in de armen van zijn moeder.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : BN/De Stem

Terug