www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

10 juli 2007

Snelste en grootste houten achtbaan in Europa

Toverland Sevenum rekent door paradepaardje op meer bezoekers

Een van de snelste en grootste houten achtbanen van Europa staat sinds 1 juli in Attractiepark Toverland in Sevenum. 'Het is een echt paradepaardje, helemaal op maat gemaakt en met een heleboel verrassende bochten', zegt directeur Caroline Maessen. Toverland verwacht door de uitbreiding een forse groei van het aantal bezoekers.

Vanaf december 2006 is er gebouwd aan de houten achtbaan, die het nieuwe paradepaard van Attractiepark Toverland wordt. De coaster, genaamd Troy, is maar liefst 35 meter hoog en heeft een tracklengte van ruim 1.000 meter. Een ‘Woody' van dit formaat is uniek in Nederland en het ontwerp is door de Amerikaanse leverancier GCII speciaal voor Toverland op maat gemaakt.

Europees paradepaard - De baan in Toverland is de derde houten achtbaan die in een Nederlands attractiepark gepositioneerd is. Qua hoogte, snelheid én lengte van de track is de houten achtbaan één van de grootste van Europa. Directeur Caroline Maessen: 'Een unieke ride is het, vol met heerlijke bochten en verrassende wendingen. En de vaart... die blijft de hele rit op zo'n 90 kilometer per uur, ongelooflijk snel. Toch is de attractie geschikt voor jong én oud, een familie-ride waar je uitstapt met een grootse glimlach."

Stijging bezoekersaantallen : Met de komst van Troy is Attractiepark Toverland ervan overtuigd dat het park zich weer steviger op de spreekwoordelijke attractiekaart positioneert.

"Toverland werkt verder om een attractiepark te worden van internationaal formaat en deze houten achtbaan draagt daar zeker aan bij. We hebben nu een stijging van tenminste 10 procent bezoekers geprognosticeerd ten opzichte van 2006 en dat aantal kan alleen maar groeien", aldus Maessen

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Tourpress

Terug