www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

13 juli 2007

Kermis Valkenswaard gaat morgen al open

VALKENSWAARD - Op de Markt in Valkenswaard is gisteren de opbouw van de zomerkermis begonnen. Morgenavond staan 41 attracties en eettentjes klaar voor de bezoekers. Dit jaar begint de kermis een dag eerder en duurt tot woensdagnacht.

"Vorige jaren was het op vrijdag- avond al druk in het centrum terwijl de kermis nog dicht was", verklaart Karin Adams, namens de gemeente Valkenswaard verantwoordelijk voor de kermis.

Morgen om 19.00 uur opent 'anti- Idol' Herman Berghuis de kermis met een optreden. Althans, dat is de bedoeling, vertelt Adams. "We hopen dat het doorgaat, want op andere kermissen is hij al een paar keer weggejoeld."

Tussen de attracties staan dit jaar een aantal bijzondere, zoals Real Action Show, op het Kloosterplein. Dit is een spookhuis met echte acteurs. Verder tipt Adams de Booster en de Sound Machine. "Daarin zwier je snoeihard alle kanten op."

Rondom de kermis is de komende dagen ook genoeg te beleven. Maandagavond komt straatanimator Free Fantasy naar Valkenswaard en woensdagmiddag is er volop straattheater voor kinderen.

Dinsdag is het traditioneel Roze Dinsdag op en rond de Markt met onder anderen Kelly (bekend van Big Brother. Ook wordt Miss Travestie 2007 gekozen. Dinsdag- avond deelt acteur Christophe Haddad uit Goede Tijden, Slechte Tijden handtekeningen uit op de Markt.

De kermis is morgen open van 19.00 tot 1.00 uur en zaterdag van 13.00 tot 1.00 uur. Zondag tot en met woensdag sluiten de attracties een half uurtje eerder. De tarieven variŽren dit jaar van tachtig eurocent voor kinderattracties tot 1,30 euro voor volwassenenattracties. Enkele grote attracties kennen maximumprijzen tot drie euro.

In het centrum zijn tot en met vrijdag 20 juli 14.00 uur enkele straten afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers. Het betreft het deel van de Peperstraat vanaf de Prins Bernhardstraat tot aan de Martk (uitgezonderd bestemmingsverkeer) en de Maastrichterweg vanaf Emmalaan tot aan de Markt.

In het weekeinde is het gedeelte van de N69 tussen de Waalreseweg en de Dommelseweg afgesloten voor verkeer.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Eindhovens Dagblad

Terug