www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

17 juli 2007

www.kermisvantoen.nl on-line

NIEUWE WEBSITE OVER GESCHIEDENIS TILBURGSE KERMIS

Op woensdag 18 juli aanstaande gaat de website www.kermisvantoen.nl on-line. De website is gemaakt door de kermisliefhebbers Martin van Gisbergen, Hennie van Oers, Marc Schellekens, Godrie Spijkers en Ton Vialle. Doel van de website is om meer gegevens over de geschiedenis van de kermis via internet zichtbaar te maken voor een groot publiek.

De makers van de site zijn begonnen met het de rijke historie van de Tilburgse kermis, de grootste kermis van Nederland. De site zal met enige regelmaat worden aangevuld met nieuwe gegevens en foto's. Het ligt in de bedoeling dat meer kermisgemeenten zullen volgen.

Het initiatief wordt ondersteund door de Stichting Kermis-Cultuur, die onder meer in Tilburg ook verschillende kermistentoonstellingen organiseert.

De website geeft een beeld van de Tilburgse kermis vanaf de tweede helft van de 19de eeuw, toen de stoommachine gemeengoed was geworden. Behalve de jaarlijkse gunningslijsten met attracties geven teksten uit kranten, oude advertenties en foto’s een compleet beeld van de evolutie van het oudste volksvermaak van ons land.

Dat kermis levende cultuurhistorie is bewijzen de meest recente beschrijvingen en afbeeldingen die op de site geplaatst zullen worden, waardoor deze kennisbron steeds meer informatie zal gaan bevatten.

Op www.kermisvantoen.nl vindt u ook een link naar overige kermissites en vindt u gegevens om contact op te nemen met de makers.

Voor meer informatie kunt u mailen met het www.kermisvantoen.nl team via webmaster@kermisvantoen.nl

Terug