www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

17 juli 2007

Kermis Schijf heeft te weinig attracties

'Kermis Schijf heeft te weinig attracties'

door Toon van de Sanden

Maandag 16 juli 2007 - SCHIJF - Kermis samen met een braderie, elk jaar is het weer een prachtig feest. De Schijfse kermis geniet een faam van grote gezelligheid op kleine schaal.

Ook in het voorbije weekeinde kwamen daarvan weer veel mensen genieten. En ongetwijfeld zal de tent op het kermisterrein vanavond op de slotavond, volstromen als So What voor de muziek zorgt.

Toch was Ad van Kalmthout, voorzitter van de organiserende stichting die gelieerd is aan de muziekvereniging Kunst Na Arbeid, niet helemaal tevreden. "Te weinig attracties op de kermis. Er zijn exploitanten weggebleven, omdat ze een kermis in een klein dorp niet lucratief genoeg vinden." Overigens hadden de attracties zondagmiddag over belangstelling niet te klagen.

"Voor volgend jaar zijn er contractbesprekingen. Dan hopen we meer attracties vast te kunnen leggen", aldus Van Kalmthout. Maar dan zal de kermis niet meer op de wei van Marijn van Dijk kunnen staan, want daar gaan huizen gebouwd worden. "In het dorp wordt er al wel over locaties gesproken, maar wij hebben nog niemand benaderd, dus kunnen er niets over zeggen."

Reeds bij de kermisstart op vrijdagavond was het gezellig in de tent. En op de zaterdagavond, die Suc6FM met enkele artiesten verzorgde, was de tent bomvol. Zaterdagmiddag bekampten in de tent ruim vijftig darters elkaar. Christian Boeren uit Sprundel bleek uiteindelijk de beste. Goed toeven was het zondagmiddag in de tent, in het St. Antoniushof en op de terrassen. Op de braderie was van alles te koop, waren oude ambachten te zien en presenteerden zich verscheidene plaatselijke verenigingen.

Boogschieten kon men bij Nooit Volleerd en schildersclub De Natte Kwasten showde prachtige producten. Tussen de kramen troffen veel bekenden elkaar. En dat alles droeg bij tot die befaamde gezellige sfeer.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem

Terug