www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

17 juli 2007

Kermis Haringburgwal van de baan

monnickendam - De kermis op de Haringburgwal in Monnickendam, die tot nu toe altijd in augustus werd gehouden, is van de baan. De kermis leverde niet genoeg geld op om hem nog jaarlijks te kunnen blijven organiseren.

Dat heeft het bedrijf dat de kermis organiseert, Jonker-Blokker in Hippolytushoef, laten weten aan de gemeente Waterland. Er wordt onderzoek gedaan naar de vraag of de kermis verplaats kan worden naar het Bolwerk. Dat is het parkeerterrein bij de Grote Kerk, vlakbij de entree van Monnickendam. Daar komt veel publiek langs waardoor de kermis waarschijnlijk meer de aandacht trekt en de kans groot is dat er meer geld in het laatje komt.

Het ligt voor de hand om meteen dit jaar te gaan experimenteren met de augustuskermis op het Bolwerk. Maar dat kan niet, om procedurele redenen. Inwoners moeten officieel op de hoogte worden gesteld van het voornemen om op het Bolwerk een kermis te organiseren en ze moeten de mogelijkheid krijgen om daar bezwaren tegen in te dienen. Daar moeten ze een aantal weken de tijd voor krijgen.

Zolang die procedure niet is afgerond, kan de kermis niet plaatsvinden op het Bolwerk. De gemeente verwacht niet al te veel bezwaren en zegt ervan uit te gaan dat volgend jaar de augustuskermis wel op het Bolwerk wordt gehouden.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Noordhollands Dagblad

Terug