www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

21 juli 2007

Centrum Tilburg een groot pretpark

TILBURG - Het centrum van Tilburg is vrijdagavond veranderd in een groot pretpark. Om 19.30 uur ging de jaarlijkse kermis van start. Tot en met 29 juli staan langs een route van drie kilometer 245 attracties opgesteld in de binnenstad.

Afgelopen week waren opbouwers druk bezig om het grootste mobiele reuzenrad van de wereld op te bouwen voor de jaarlijkse tilburgse kermis die vrijdagavond begint. ANP Photo

Tijdens de openingsavond hanteerden de exploitanten, in overleg met de kermisbonden NKB en Bovak, lagere tarieven. De actie is volgens wethouder Hans Janssen vooral bedoeld voor mensen die bij het kermisterrein wonen om hun tijdelijke buren beter te leren kennen.

Eerder op de dag, om 17.00 uur, opende Janssen een kermisexpo in het paleis op het Willemsplein. Een tentoonstelling met foto's en kermismodelbouw die vorig jaar in korte tijd 22.000 bezoekers trok.

Tijdens de kermis houdt de gemeente Tilburg een imago- en tevredenheidsonderzoek om de voorkeuren van de kermisgangers te peilen. Het moet er voor zorgen dat Tilburg ,,de grootste en beste kermis'' van de Benelux blijft, aldus Janssen.

Vorig jaar trok de kermis 1,1 miljoen bezoekers. Een van de topdagen was het gay-evenement Roze Maandag met ruim 300.000 feestvierders.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Eindhovens Dagblad

Terug