www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

20 juli 2007

Vijf dagen vertier rond kermis in Wintelre

Foto : Kermis Wintelre 2006, Godrie Spijkers

WINTELRE - De Wintelrese horecaondernemers Mies van Loon en Hein van den Hurk hebben de handen ineen geslagen voor de komende kermisdagen, van zaterdag 1 tot en met woensdag 5 september. In samenwerking met het wielercomité Wintelre zorgen zij voor vijf dagen vertier in een grote tent.

Hein van den Hurk is uitbater van Café d'n Babbel. Mies van Loon was tot 2001 eigenaar van uitgaansgelegenheid 't Centrum, dat afgelopen carnaval door brand werd verwoest.

"Nu 't Centrum er niet meer is, blijft alleen onze zaal nog over", vertelt Van den Hurk, "en die is te klein voor heel Wintelre." De beide Wintelrenaren zien de noodzaak om tijdens de komende kermisdagen samen op te trekken. Van Loon: "Als we dit niet doen, vrees ik dat de kermis hier langzaam zal doodbloeden. Door samen te werken, willen we dit volksvermaak en de traditionele mountainbikerace overeind houden."

Wintelrenaren kunnen tijdens de kermis vijf dagen terecht in een tent tegenover de kerk. Vrijdag 31 augustus worden er zo'n duizend bezoekers verwacht tijdens het optreden van Jovink en de Voederbietels. Zaterdag 1 september is er een reünie van discotheek 't Centrum.

Al jaren wordt op kermisdinsdag een mountainbikerace gehouden. Het parcours liep altijd dwars door een discotheekzaal heen. Ditmaal zullen de renners door de tent en door de oude pastorie rijden. Van den Hurk verwacht dat het evenement een gezellige dorpshappening wordt. "Jong en oud op één locatie bij elkaar, dat zou het mooiste zijn. Ik hoop dat we vijf dagen de sfeer van het smartlappenfestival in de tent hebben."

Tijdens de kermis is Café d'n Babbel van zaterdag 1 tot en met woensdag 5 september gesloten. Meer informatie: http://www.kermiswintelre.nl

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Eindhovens Dagblad

Terug