www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

20 juli 2007

Zomerkermis Meppel erg rustig

MEPPEL - Erg druk wilde het niet worden op de acht dagen dat de kermis in de stad was. Dat zeggen de exploitanten van de Zomerkermis op de Kromme Elleboog en Groenmarkt. Gisteren was de laatste dag van de kermis in Meppel. ‘Zelfs ‘s avonds was er van topdrukte geen sprake,‘ zegt Johannes Bosman, organisator van de kermis. ‘Het hoeft niet per sé aan de nieuwe locatie van de kermis te liggen.‘

Dit jaar vonden zowel de pinkster- als de zomerkermis plaats op de Groenmarkt en de Kromme Elleboog. Door de herontwikkeling van Het Vledder moest de kermis weer verkassen, nadat twee jaar geleden de oude stek op de Prinsenstraat en het Kerkplein door de brandweer ‘onveilig‘ werd verklaard.

‘De nieuwe locatie bevalt goed, je staat zo wel mooi in het hartje van het centrum,‘ aldus Bosma, ‘Het is niet ideaal, maar wel beter dan op Het Vledder. De klandizie valt wel tegen. Sommigen zeggen dat de pinkster- en zomerkermis te snel achter elkaar zijn. Misschien zou het beter zijn als de kermis de laatste twee weken van de Donderdag Meppeldagen zou plaatsvinden.‘ De organisatie van de kermis gaat nog met de gemeente overleggen wat er volgend jaar gaat gebeuren met de kermis.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Meppeler Courant

Terug