www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

28 juli 2007

Kermis Renesse voor softie en durfal

door Ali Pankow

RENESSE - Als er een prijs zou bestaan voor de meest doordachte opstelling, zou de kermis van Renesse daar zeker voor in aanmerking komen. Het blijkt verrassend hoeveel verschillende attracties er op een relatief kleine oppervlakte een goed plekje hebben gekregen. Met letterlijk de kerk in het midden is de Renesser kermis gistermiddag begonnen met een breed aanbod aan vertier.

Wie zich eens lekker door elkaar wil laten schudden, vindt zijn weg wel op de kermis in Renesse. foto Dirk-Jan Gjeltema

Naast ijzingwekkende apparaten die de wereld letterlijk op zijn kop zetten, is er ook opvallend veel vermaak voor kleine kinderen, evenals attracties die nostalgie oproepen. De Kop van Jut bijvoorbeeld, de schiettent, ballen gooien, touwtje trekken, ringen werpen en Adventure Island, die vroeger Cakewalk werd genoemd.

Mooie blikvanger biedt het House of Horror, oftewel het spookhuis met drie verdiepingen. Een zeer uit de kluiten gegroeide heks Eucalypta (borstomvang 2,5 m en schoenmaat 83) praat de klantjes naar binnen. Op haar schouder knipoogt de raaf Krakras de passanten gemelijk toe.

Wie het heftig wil, kan terecht in de Booster, een soort molenwiek die tot ver boven de kerktoren uitrijst met stoeltjes aan beide kanten. Wie eenmaal tussen de beugels geklemd zit, heeft niet alleen een aantal mega-omwentingen voor de boeg, maar ook tegendraadse buitelingen om het spectaculairder te maken. Wie die Booster nog wat rechtlijnig vindt, moet zeker de Impact proberen. Die reikt iets minder hoog, maar zwaait sneller en schudt veel heftiger. In vergelijking daarmee houdt de Shaker het wat rustiger. Je wordt als passagier wel door elkaar gerammeld, maar het hoofd blijft boven. Dat geldt niet voor de Superstar, die zijn bezoekers afwisselend het luchtruim en de grond van alle kanten laat bekijken. Wie zich vooraf tegoed heeft gedaan aan suikerspin, wafel, zuurstok, spekkie of stoofpeerbol (variant op de oliebol) zou daar best eens last van kunnen krijgen. Wie erkent geen durfal te zijn, kan zich op de Renesser kermis ook uitstekend vermaken. Met gokken bijvoorbeeld (bulldozerspel, grijpers en duwers) of in de botsautootjes, want dat zijn blijvertjes. Ook in het glazen doolhof blijven de bezoekers met beide benen op de grond, hoewel ze het spoor er snel bijster raken.

Ook de Grand Ganyon biedt soelaas. Met cowboys en indianen bij de entree oogt die attractie sensationeel, maar blijkt uitstekend geschikt voor een veilig tochtje met de trein door het 'Wilde Westen'.

De kermis in Renesse is nog tot en met woensdag geopend van 11.00 tot 24.00 uur, maar is zondag de gehele dag gesloten.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Provinciale Zeeuwse Courant

Terug