www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

2 augustus 2007

'Topjaar' Tilburgse kermis: 1,2 miljoen bezoekers

TILBURG - De kermis in Tilburg heeft dit jaar 1,2 miljoen bezoekers getrokken. Dat zijn er 100.000 meer dan de vorige editie. De organisatie sprak zondag over ,,een topjaar''.

De kermis in Tilburg heeft dit jaar 1,2 miljoen bezoekers getrokken. Dat zijn er 100.000 meer dan de vorige editie. De organisatie sprak zondag over ,,een topjaar''. ANP Photo

De slotdag van de kermis trok 200.000 bezoekers en werd daarmee een van de drukste zondagen ooit. Wethouder Hans Janssen (Evenementen) was tevreden over het verloop van de kermis. ,,Op alle tijdstippen zagen we een constant aantal bezoekers. Dat maakt het evenement ook rustiger; mensen hebben alle ruimte en rust om op hun eigen tempo de kermis over te lopen.'' De politie schreef ongeveer 200 bonnen uit tijdens de kermis, die in totaal negen dagen duurde. De mensen die bekeurd werden, maakten zich met name schuldig aan wildplassen en het illegaal verkopen van bijvoorbeeld lichtgevende hoedjes of bloemen. Ook sleepte de politie ruim vijftig foutgeparkeerde auto's weg. Tijdens de kermisuren werden in totaal veertien mensen aangehouden. In de nachtelijke uren kwamen daar nog eens 48 personen bij. Op de laatste zaterdag van de kermis zette wethouder Janssen de miljoenste bezoeker in de bloemen. De 'winnaar' kreeg een cheque voor een verwenweekeinde in Tilburg. De kermis werd woensdagavond dertien minuten stilgelegd door de exploitanten. Ze protesteerden daarmee tegen het kabinetsplan om het btw-tarief voor kermisattracties van 6 naar 19 procent op te schroeven. De horeca in Tilburg deed tijdens de actie alle muziek en lichten uit.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Eindhovens Dagblad

Terug