www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

2 augustus 2007

Opbouw van Park Hilaria is in volle gang

door Lucas Nuchelmans

EINDHOVEN 1 augustus 2007 De opbouw van Park Hilaria, de hoofdlocatie van de jaarlijkse kermis in Eindhoven, is sinds in volle gang.

De eerste dagen bestonden de werkzaamheden vooral uit het plaatsen van de meer dan twee kilometer hekwerk rond het kermisterrein, de opbouw van de nieuwe hoofdingang aan de zijde van de Fellenoord, het leggen van kilometers kabel en tal van andere klussen.

Maandag begonnen de eerste exploitanten op de Veldmaarschalk Montgomerylaan, die tussen de Onze Lieve Vrouwestraat en de Fellenoord over een lengte van n kilometer is omgetoverd tot kermisterrein, met de opbouw van de in totaal bijna honderd grote en kleine attracties. Daaronder 32 spellenkramen, 31 grote( re) attracties, 20 eetkramen en 11 kinderattracties.

De Take Off was maandag n van de eerste grote attracties die binnen een halve dag uit honderden losse onderdelen werd opgebouwd tot volwaardig kermisvermaak. Honderd meter verderop vorderde ook de opbouw van Arabian Nights gestaag. De meeste exploitanten arriveren morgen en overmorgen in Eindhoven. De opbouw van de attracties is live via internet te volgen op www.parkhilaria.nl.Op die site is ook het programma te vinden van de ruim dertig artiesten en djs die tijdens de kermis optreden.

Op de zesde editie van Park Hilaria worden tussen vrijdag 3 en woensdag 8 augustus een half miljoen bezoekers verwacht. Vorig jaar waren er dat volgens de gemeente rond de 450.000. De kermis in Tilburg trok onlangs nog 1,2 miljoen bezoekers. De toegang tot Park Hilaria is gratis, de ritprijzen van de attracties 2,50 euro en 1,00 euro voor de kinderattracties.

Naast Park Hilaria zijn er ook drie wijkkermissen in Strijp (St. Trudoplein), Stratum (St. Gerardusplein) en Tongelre ( Generaal Bothastraat). De wijkkermis op het Franz Leharplein in Gestel is sinds dit jaar verleden tijd. Door de teruggelopende bezoekersaantallen bleken steeds minder kermisexploitanten interesse te hebben in een plaats op het plein in de Bennekel

Bron, overgenomen met officile toestemming : Eindhovens Dagblad

Terug